Berceanu de la Transporturi, Dumitru de la Agricultura, Seitan de la Munca si Sandu de la Comunicatii ar fi pe lista neagra a premierului Boc au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Altfel spus, greii din PDL ar fi dispusi la o singura concesie: sacrificarea lui Radu Berceanu din tripleta BVB, dar pastrarea lui Videanu si Blaga. Portofoliile ocupate de Seitan sau Dumitru ar urma sa fie ocupate, unul din ele, de independenti, nemultumiti ca au un singur minister. Surse apropiate discutiile de astazi de la Cotroceni au declarat pentru Hotnews.ro ca nu s-a stabilit nimic si ca importanta va fi intalnirea cu grupul parlamentar PDL, de miercuri seara. "Va fi foarte liber, cu multe optiuni. Boc va incerca, probabil, sa obtina remanierea in varianta soft, dar nu se stie daca va reusi. Nemultumirea in partid e foarte mare", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discutiilor de la Cotroceni.

Cei patru de pe lista neagra a lui BocFoto: Hotnews

"Nu s-a decis nimic dupa discutiile de azi. Au ramas sa discute ei in partid, pana la urma nu pot astepta totul de la Cotroceni", au declarat pentru HotNews.ro sursele citate. Potrivit acestora, Traian Basescu nu va fi prezent la intalnirea de miercuri cu grupul PDL. In programul presedintelui pentru data de 1 septembrie, anuntat deja pe site-ul Administratiei Prezidentiale, nu este prevazuta vreo intalnire cu grupul PDL.

Potrivit surselor participante la discutiile de astazi, premierul Boc va incerca sa impuna "remanierea mica", insa nemultumirile in randul parlamentarilor ar fi foarte mari. Acestea ar fi fost amplificate de faptul ca, la sedinta Biroului Permanent de luni seara, solicitarea parlamentarilor PDL ca liderul de grup, Mircea Toader, sa fie schimbat a fost respinsa.

"N-au facut parlamentarilor nici o concesie care sa detensioneze relatiile intre partid si grup, intre grup si Guvern", au mai declarat pentru Hotnews.ro sursele citate. "Dar pana la urma, Guvernul e sustinut de parlamentari, asa ca vom vedea daca varianta de remaniere propusa de premier va fi acceptata de grupul parlamentarilor PDL", sustinul unul dintre participantii la discutiile de astazi de la Cotroceni.

Potrivit unor surse guvernamentale, inlocuirea lui Mihail Dumitru de la Agricultura este aproape sigura, acesta urmand sa se intoarca la Comisia Europeana, unde se bucura de sustinerea comisarului Dacian Ciolos. In cazul ministrilor Mihai Seitan (Munca) si Dumitru (Agricultura), presiunea schimbarii lor, pe langa prestatia slaba din Guvern, vine si din partea independentilor, care mai revendica un portofoliu, pe langa Apararea condusa de Gabriel Oprea, in schimbul sustinerii parlamentare. Independentii vehiculeaza numele lui Valeriu Steriu, la Agricultura, in locul lui Dumitru. In cazul ministerului condus de Radu Berceanu, una din variantele vehiculate este comasarea cu ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale condus de Elena Udrea.