Kelemen Hunor afirma, la Radio RFI, ca o schimbare in Guvern este binevenita, dupa opt luni de guvernare, dar precizeaza ca UDMR nu va propune pentru remaniere nici unul dintre ministrii formatiunii. Presedintele executiv al UDMR crede ca "zvonurile privind un guvern PDL-PNL nu se vor adeveri" si sustine ca nu are emotii legate de motiunea de cenzura.

"In orice moment si mai ales dupa opt luni de guvernare in aceasta formula, o schimbare sunt convins ca e binevenita, dar aceasta evaluare si aceasta propunere trebuie sa vina de la prim-ministru. In ceea ce priveste UDMR-ul, noi am facut analiza noastra. Nu vom propune pentru remaniere nici unul dintre ministrii UDMR", a declarat ministrul Culturii.

El a precizat ca, in urma analizei interne din UDMR, s-a ajuns la concluzia ca ministrii maghiari "si-au facut datoria si au respectat atat angajamentele noastre in programul de guvernare, cat si angajamentele noastre fata de electoratul nostru": "Nu credem ca se impune o remaniere nici a domnului Borbely, nici a domnului Cseke, de vice-premier nici nu se pune problema si in cazul meu, sigur, nu trebuie sa ma pronunt eu".

Kelemen Hunor cu crede intr-un eventual guvern PDL-PNL: "In acest moment, din partea colegilor de la PDL, cei care decid in partid, am inteles ca nu exista o astfel de intentie. La PNL, la fel", a continuat el, argumentand ca istoria convietuirii intre PD si PNL "nu este o premisa linistitoare pentru o noua colaborare, la jumatatea mandatului parlamentar".

Presedintele executiv al UDMR spune ca nu are emotii legate de motiunea de cenzura anuntata de opoziti: "In 20 de ani, o singura data am reusit sa dam jos un Guvern, anul trecut. Nu cred ca in 2010, o astfel de posibilitate, dincolo de calculele teoretice se va realiza in viitorul apropiat. Nu cred. Nu numai ca nu au majoritate PSD si PNL, dar in acest moment, nici nu cred ca ei doresc intr-adevar o intrare la guvernare, in aceasta perioada de criza economica, nici macar pentru sase luni de zile".