Dezbatere HotNews.ro

Sunteti de acord cu desfiintarea primariilor de sector si administrarea Bucurestiului de catre Primaria Capitalei si Consiliul Genera​l?

de Redactia politic     HotNews.ro
Luni, 30 august 2010, 18:29 Actualitate | Politic


 documente
Ministerul administratiei si internelor a transmis, la inceputul lunii august, parlamentarilor, primarilor de sector si primariei Capitalei, un chestionar cu 23 de intrebari, care pun in discutie actuala impartire administrativa a Capitalei, dupa cum rezulta din documentul obtinut de HotNews.ro. PNL acuza Guvernul Boc ca vrea sa desfiinteze primariile de Sector pentru a controla bugetul Capitalei prin intermediul Consiliului General, dominat de PDL.  Liderii liberali sustin ca, potrivit unui proiect de lege pregatit de ministerul administratiei si internelor, subdiviziunile teritoriale ale Capitalei urmează să fie conduse de câte o persoană desemnată de Consiliul General.
 • Vezi chestionarul Ministerului Administratiei in documentul atasat. Intra in articol si argumenteaza pro sau contra desfiintarii primariilor de sector
 • Ministerul de Interne a transmis, la inceputul lunii august, un chestionar tuturor parlamentarilor de Bucuresti si primarilor de sector. In chestionarul trimis, Ministerul Administratiei si Internelor  mentioneaza ca "intre obiectivele ministerului pe anul 2010 se inscrie imbunatatirea cadrului legal privind administratia publica locala, inclusiv a reglementarilor aplicabile administratiei publice a Municipiului Bucuresti" In adresa semnata de secretarul de stat Gheorghe Emacu se mai arata ca "modificarile cadrului legal incident trebuie sa se intemeieze pe o analiza fundamentata si transparenta" si ca "in scopul realizarii acestei analize, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor a fost elaborat un chetionar privind alterntivele de organizare si functionare a administratiei Municipiului Bucuresti, pe care il transmitem anexat, adresandu-va rugaminte de a-l completa si de a-l transmite pana la data de 20 august 2010".
 • In chestionar sunt intrebari de tipul: "Care consideraţi că este modelul de organizare administrativ-teritorială adecvat pentru municipiului Bucureşti? Care este cel mai bun mod de a realiza delimitarea teritorială a sectoarelor municipiului Bucureşti? Care ar trebui să fie autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti? Cum ar trebui alese autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti?" Vezi in documentul atasat chestionarul integral cu variantele de raspuns
 • "Nu exista un proiect de lege si nici nu se lucreaza la vreun proiect. Exista doar un chestionar catre deputati, primari de sector, ong-uri", surse din cadrul ministerului.
 • Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni  ca si el a primit formulare si spune ca PNL va face "tot ceea ce depinde de noi pentru ca bucurestenii sa isi exprime punctul de vedere printr-un referendum". El a lansat si un apel la PSD "sa abandoneze pasivitatea in acest caz", iar primarului Sorin Oprescu i-a cerut "sa ni se alature".
 • "Tragem un semnal de alarma prin care ne angajam in actiune pentru a impiedica infeudarea Capitalei de gruparea condusa de Traian Basescu si Elena Udrea. Aceasta grupare incearca sa se regrupeze in Bucuresti. Vorbim aici de o clientela politica pestrita, de la rechinii imobiliari binecunoscuti pana la ceea ce se numea pe vremuri <mafia lui Adrian Nastase>, din care faceau parte si domnii Oprea si Ontanu", a afirmat liderul PNL.
 • "Asa se explica campania doamnei Udrea, <Bucurestiul meu>. Elena Udrea joaca teatru ca sa-si faca profil de candidat", a continuat Crin Antonescu.
 • Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, sustinea, in luna iulie, pe blogul personal, ca "la intalnirea de marti cu premierul, colegul Liviu Negoita s-a manifestat ca un promotor al desfiintarii sectoarelor, pe considerentul, deja exprimat in repetate randuri de dl. Vasile Blaga, ca trebuie sa avem un Bucuresti, si nu sapte."
 • Chiliman sustine ca ministerul administratiei lucrează la proiectul de modificare a Legii adimnistraţiei publice locale, urmând sa fie promovata in sesiunea din toamna si aplicat de la 1 ianuarie 2011. Potrivit proiectului, primariile de sector ar urma sa fie desfiintate iar sectoarele  urmează să fie administrate de câte o persoană desemnată de Consiliul General. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















4267 vizualizari

 • +19 (27 voturi)    
  Da (Luni, 30 august 2010, 18:46)

  Doc [anonim]

  Da!

  Modul in care este administrat Bucurestiul la ora actuala este lamentabil.

  Sunt satul de primari de genul Vanghele
  • +3 (17 voturi)    
   asta e tare tau (Luni, 30 august 2010, 19:20)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Doc

   S-a subtiat bugetul de ciordeala si nu le convine sa il mai imparta?
   • +2 (6 voturi)    
    cind o zbura porcu' sau aplica referendumul (Luni, 30 august 2010, 21:11)

    talpas [anonim] i-a raspuns lui gogu

    cind se va aplica referendumul sau o zbura porcu' mai vedem si desfiintarea primariilor de sector.
    Este doar hrana pentru talpasi , si sigur cineva de acolo a luat un "salariu" bun pentru acest proiect mare...
    O comisie , comitet , sub-contractor sau cum le mai zice ..
    Nu cred ca costa mai mult de citeva milioane de euro , dar economiile vor fi imense ...
  • +5 (11 voturi)    
   Cine este de vina? (Luni, 30 august 2010, 20:47)

   frankestain [utilizator] i-a raspuns lui Doc

   Ca Vanghelie este reales,erau si alti pe lista.
   • 0 (4 voturi)    
    Nu conteaza... (Marţi, 31 august 2010, 10:33)

    Aurel [anonim] i-a raspuns lui frankestain

    ... important e sa dispara...
  • +3 (5 voturi)    
   berlin paris oslo etc (Luni, 30 august 2010, 21:21)

   vanghelios rafael [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Nu am comentarii decat unul: sa facem ca Berlinul,Parisul,si alte capitale europene.Daca au ca la noi OK daca nu ok.de ce sa descoperim noi apa calda
  • +5 (9 voturi)    
   Pro (Luni, 30 august 2010, 22:19)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Cu cati mai putini in administratie, cu atat mai putine posturi de platit de catre contribuabili....
   Mai putine salarii, mai putine sesiuni de vot, etc...
  • +8 (10 voturi)    
   Chiliman - un primar penal (Luni, 30 august 2010, 22:46)

   Satra lui Onoriu [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Sa nu-l uitam nici pe coruptul de Chiliman, care a distrus sectorul 1, inhaitandu-se cu tot felul "developari", unul mai tuciuriu ca celalalt, mari constructori de blocuri ilegale Sloganul lui in campanie a fost ceva de genul "Alungati rechinii imobiliari", Completarea ar fi trebuit sa fie: "Ca sa vin eu cu crocodilii mei".

   Daca sunteti curiosi:
   http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RJAv3nDurmcJ:www.kamikazeonline.ro/2010/07/dezonorant-chiliman-autorizeaza-blocurile-ilegale-ale-lui-onoriu/+onoriu+chiliman&cd=3&hl=en&ct=clnk

   http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LTWzpyq95CcJ:www.revista22.ro/-ancheta-chiliman-vile-cu-gr259dini355259-7507.html+onoriu+chiliman&cd=4&hl=en&ct=clnk
  • +7 (7 voturi)    
   F. bine shi corect... (Marţi, 31 august 2010, 0:37)

   Snake Eyes [utilizator] i-a raspuns lui Doc

   Parca am fi intr-o capitala tribala cu cele 6 sectoare shi primari ai lor,numai daca facem apel la un scurt remember din perioada 2000-2004 cand T.Basescu a fost ales primar general si la toate sectoarele erau pdsristi/psdisti+A.Nastase premier,in aceste conditzii daca nu se face blat intre ideologii shi agende,blocajul apare...Dar cum in Romania se fck cum se fac "treburile" nu e de mirare absolut nimic!
  • -1 (5 voturi)    
   primar de Romania (Marţi, 31 august 2010, 9:27)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Bravo, nene! Si eu abia astept s-o vad pe madam Udrea sefa peste Bucuresti - ca sa se pregateasca mai bine sa conduca tarisoara Romanica.
 • +19 (23 voturi)    
  DA (Luni, 30 august 2010, 18:50)

  cici [anonim]

  ar fi in sfarsit o decizie normala...dupa atatia ani de birocratie si bajbaiala prin capitala...sa fie unu ales ca re sa rasounda daca face bine sau nu...nu sa fie alesiui 7 si sa dea vina unii pe altii in clasicul deja stil romanesc
  • +5 (7 voturi)    
   Da, și chiar mai mult (Luni, 30 august 2010, 22:14)

   Wasile [utilizator] i-a raspuns lui cici

   Principiul guvernatorului pentru o zonă metropolitană mi se pare și mai corect. Ăla să răspundă, nu să arunce pisica de colo-colo, că este stradă cu RATB, nu trebuie eu să o fac, că este stradă lăturalnică, nu trebuie parcare, și așa mai departe.

   București ar trebui să înglobeze odată și localitățile din jur, gen Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Voluntari... sunt mai aproape unele de centru decât cartiere vechi. Așa, mai creștem și noi în spațiu verde, ne extindem infrastructura, putem decongestiona nițel centrul sufocat de birouri și alte asemenea.

   Chestia cu sectoarele este specifică bugetarilor, să fie atât de mulți încât vina să se disipeze, să se ascundă după deget. O singură conducere, cu reguli clare, ar face minuni. Bineînțeles, Oprescu sau alți asemenea demagogi excluși... se poate?
 • -9 (17 voturi)    
  Prefer, pe Piedone. (Luni, 30 august 2010, 18:56)

  frankestain [utilizator]

  Nu sunt de acord,in felul acesta se va crea un haos
  total la nivel administrativ.Cat despre inscaunarea
  doamnei Udrea ,ca primar general al unui Bucuresti
  nedivizat in sectoare,e posibil prin fraudarea alegerilor,
  • +9 (11 voturi)    
   Simplu ca buna ziua ! (Luni, 30 august 2010, 19:15)

   xian [utilizator] i-a raspuns lui frankestain

   Sa candideze Piedone la alegerile viitoare la PMB.si daca va castiga sa faca NUMAI ce a facut in sectorul 4 ,spatii verzi si garduri intre blocuri cam cat vezi cu ochiul. Este adevarat ca realizarile de la Piata Sudului sunt remarcabile dar eu nu-i voi da votul decat atunci cand nu va mai fi la remorca lui Voiculescu !!!
   • +1 (3 voturi)    
    Nu-i deja foarte complicat? (Luni, 30 august 2010, 20:41)

    frankestain [utilizator] i-a raspuns lui xian

    Daca in situatia actuala este foarte dificil pentru
    obtinerea unui certificat,autorizatii,a unei hartii de orice tip,evidenta persoanelor sau oricarui
    document imaginativa cum va fi atunci cand va
    fi doar una...?
    Sunt curios, daca se va face doar o primarie cum va fi cu Oficierea de casatorii,
    • +1 (1 vot)    
     se poate si simplu (Marţi, 31 august 2010, 9:21)

     dan [anonim] i-a raspuns lui frankestain

     Daca va fi doar 1 primarie asta nu inseamna ca va fi doar 1 oficiu de casatorie sau doar 1 loc unde sa faci hartiile.
     Ca sa nu mai zic ca in tarile civilizate iti rezolvi problemele prin telefon, nu trebuie sa stai la ghiseu.
     Important e sa existe vointa.
     • 0 (0 voturi)    
      Care vointa? (Marţi, 31 august 2010, 10:49)

      bibiloi [anonim] i-a raspuns lui dan

      Din partea noastra a votantilor,da ,mereu ne-am dus cu speranta ca ceva se va schimba in bine si ce sa intamplat,nimic.
      Dovada ca de atata amar de vreme oricine
      sa perindat in functia de primar general ce a facut NIMIC,pentru urbe .Dar pentru el si familie totul exemple ;Crin Halaicu,Base...
   • 0 (0 voturi)    
    simplu... (Marţi, 31 august 2010, 10:42)

    take [anonim] i-a raspuns lui xian

    Iar politizari? Daca este primar bun si face treaba,alege-l,indiferent de partid, sau tu alegi in functie de ce partid mananca cu tiriplicul?
   • 0 (0 voturi)    
    Da si sa schimbe bordurile la fiecare 3 luni (Miercuri, 1 septembrie 2010, 11:06)

    Adrian [anonim] i-a raspuns lui xian

    Va rog frumos sa nu mai pomeniti de Piedone ca stie sa pape bani frumosi. Cum sa schimbe bordurile la fiecare 3 luni? Cum sa planteze copaci si peste o luna sa vina sa puna altii? Da a facut garduri... Care acum sunt deja indoite si din cate am auzit de la o cunostinta care a lucrat la acele garduri 1 metru liniar a costat cat ar fii costat in realitate 10. Deci va rog frumos. In privinta "unificarii" in Bucuresti ar fii un lucru relativ bun dar cu conditia ca toata "gramada" de functionari sa fie demisa si sa se aduca oameni capabili. In primul rand Consiliile Locale si toate de acest lucru sunt niste idiotenii. Consilieri sunt prima linie de in procesul furtului... O reforma totala de la cap la coada ar fii foarte buna dar oare pot fii dati la o parte de la ciolan?
  • +1 (5 voturi)    
   Ca sa ce? (Luni, 30 august 2010, 21:16)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui frankestain

   Sa ne faca friptura de porc cu malai?
   Hai, mai, omule!
   Categoric, da, ar trebui desfiintate primariile de sector!
   Restul, alegeri si cel mai bun sa conduca!
   Nu proteza umblatoare, care le/a cam dat/o pe la nas bucurestenilor! Celor care l/au votat!
   Ceilalti, il ignora!
 • +9 (15 voturi)    
  Raportul SAR 2008 (Luni, 30 august 2010, 18:56)

  sectoarele Bucurestiului [anonim]

  Despre cat de ineficienta e organizarea pe sectoare a bucurestiului si cate capitale europene mai sunt astazi organizate in acest fel:


  Mai 2008

  SAR: O CONSTITUTIE PENTRU BUCURESTI


  Indiferent cine se va alege primar general al Capitalei, dacă actuala împărţire de atribuţii şi venituri între centru şi sectoare nu se schimbă fundamental, oraşul va rămâne greu de guvernat, arată SAR. Este nevoie de o Constitutie pentru Bucuresti.
  Deşi Capitala este oraşul cel mai bogat din ţară, asistăm la paradoxul că el este şi cel mai puţin autonom. Edilul ei general este, după lege şi atribuţii, mai slab decât un primar de comună. Diviziunea puterii între centru şi sectoare, operată imediat după 1990, avea iniţial o noimă, dar luptele politice au produs ulterior doar confuzie. Situaţia de azi nu corespunde vreunui plan raţional, fiind rezultatul întâmplător al acestor ciocniri partinice. Intervenţiile pripite ale guvernelor au produs blocaje instituţionale, oraşul Bucureşti – şi nu vreunul de provincie – fiind de fapt cea mai abuzată municipalitate, prin decizii intempestive venite de sus, care i-au redus autonomia..



  http://www.sar.org.ro/index.php?page=articol&id=271
  • +4 (8 voturi)    
   RAPORTUL SAR: Problema Sectoarelor istorice (Luni, 30 august 2010, 19:52)

   sectoarele Bucurestiului [anonim] i-a raspuns lui sectoarele Bucurestiului

   Bucureştiul a moştenit o diviziune teritorială în şase sectoare care sunt decupate ca nişte felii dintr-un tort rotund, fiecare dintre ele având în componenţă o bucată din zona centrală. Exact în această zonă, unde este de aşteptat să existe intervenţii complexe de regenerare urbană în anii care vin, proiectele vor fi foarte greu de derulat dacă apar conflicte legate de leadership sau autorizări. Puţinul care s-a putut face, cu mare întârziere, în Centrul Istoric se datorează în mare parte coincidenţei de aliniere politică între Primarul General şi cel al Sectorului 3, pe teritoriul căruia se face intervenţia. Dacă ar fi apărut rivalităţi, este improbabil că proiectul ar fi putut demara defel.

   În toate celelalte capitale din regiune, sectoarele (districtele, etc) au fost create şi funcţionează după o cu totul altă logică decât în Bucureşti:
   • Sunt mai mici şi mai numeroase (Budapesta are 23, Praga 10, Varşovia 18, Belgrad 29), existând sectoare "de centru" şi "de periferie", astfel încât ele se pot profila pe problemele lor specifice;

   • Funcţiile nu se suprapun cu cele ale municipalităţii, ci ţin cu precădere de zona serviciilor sociale şi asigurării de prestaţii directe populaţiei; partajarea de funcţii, unde apare, este foarte precis definită, fără ambiguităţi legislative care să ducă la blocaje;

   • Deşi nu sunt subordonate prin lege municipalităţilor (cum nici Sectoarele Bucureştiului nu sunt), există sisteme de coordonare directă între ele şi Capitala ca întreg, care duc la coerenţa planurilor strategice ale oraşului2.

   Continuare:
   www.hotnews.ro/stiri-2828422-24-asociatii-cer-candidatilor-primaria-capitalei-semneze-pactul-pentru-bucuresti.htm
 • +1 (5 voturi)    
  DA! suntem de acord! (Luni, 30 august 2010, 18:59)

  Eneas [anonim]

  sa fure numai Oprescu !acum sunt prea multi....
 • +4 (6 voturi)    
  De ce nu, dar ....... (Luni, 30 august 2010, 19:21)

  victor [anonim]

  ......chiar daca rezulta, probabil, o economie, când ma gândesc ca s-ar putea sa ajunga primar general autotputernic unul ca Sorin Oprescu sau alta hahalera psd-ista ......
  • -4 (4 voturi)    
   - (Marţi, 31 august 2010, 0:44)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui victor

   Pana una alta Oprescu a asfaltat juma de
   Bucuresti in cateva luni, iti aduci aminte cum a fost cand a facut acelasi lucru Videanu?
   • +1 (1 vot)    
    Mere si pere (Marţi, 31 august 2010, 8:59)

    bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

    Basescu si Videanu au facut infrastructura de sub strada, nu asfaltare.
    • 0 (0 voturi)    
     Asa va zis voua la partid. (Marţi, 31 august 2010, 15:54)

     Florin [anonim] i-a raspuns lui bilbofil

     In realitate Basescu si Videanu au schimbat bordurile. Basescu a inceput cu piste de biciclete. Prima a fost cea de pe Regina Elisabeta. A doua de pe Balcescu si Magheru. Videanu a facut o pista pt curse auto si a stricat trotuarele din jurul Casei Poporului si a Parcului Izvor. Bun inteles ca a trasat piste de biciclete peste tot.
   • 0 (0 voturi)    
    Hehe (Marţi, 31 august 2010, 19:39)

    emil [anonim] i-a raspuns lui Constantin

    Asa va pacaleste pe voi nenea Oprescu. Imaginea conteaza, nu? Nu conteaza ca n-ai nicio viziune, niciun proiect, dar daca faci cateva recorduri cu carnati, mai faci misto pe la TV, iti mai arati dintii noi montati, castigi repede votanti slabi de inger.
 • +9 (15 voturi)    
  PRIMARIE (Luni, 30 august 2010, 19:21)

  georgelus [anonim]

  DA ,DA,DA,

  Orice reducere a uriasului aparat birocratic este bine venita.O mica socoteala aprox 3000 oameni pe sector x 6 sectoare x 400 eur salariu x12 luni= 86 400 000 eur.Plus cel putin triplu bani pe care toti ii dam atentii in primarii te iei cu mainile de cap
 • +5 (7 voturi)    
  da categoric (Luni, 30 august 2010, 19:50)

  Decebal [anonim]

  da categoric
 • +1 (5 voturi)    
  da (Luni, 30 august 2010, 20:01)

  Daniel [anonim]

  da, un mare castig economic
 • 0 (6 voturi)    
  Sunteti de acord cu desfiintarea primariilor de se (Luni, 30 august 2010, 20:16)

  catalina [anonim]

  Nu,nu sunt de acord. Imi doresc un Bucuresti frumos,civilizat,curat si nu cred ca desfiintarea ajuta sa devina curat si civilizat,bine gospodarit
 • -1 (5 voturi)    
  Sa decida bucurestenii (Luni, 30 august 2010, 20:23)

  DanBruma [anonim]

  e treaba lor. Sa se faca referendum local :)
 • +3 (7 voturi)    
  Da, asa mi se pare normal. (Luni, 30 august 2010, 20:27)

  Dan [anonim]

  Si eu cred ca e mai sanatos sa existe consistenta intre politica globala si cea pe sector. Asa se blocheaza unii pe altii si nu se intampla nimic. Apoi cine iese primar face cum crede, indiferent ca e Oprescu, Negoita, Udrea, Piedone sau nu mai stiu eu cine. Mi se pare o idiotenie acum cu 7 primari, 7 campanii electorale, 7 primarii fiecare cu birocratia ei.
 • 0 (4 voturi)    
  Da (Luni, 30 august 2010, 20:29)

  Anghel Alexandru [anonim]

  Da.As pastra doar ofiterul starii civile,50% din servicii le-as tranfera online pe net,iar grosul celor dintre cei ramasi, pe teren in fiecare zi ,sa depisteze persoane care au in mod real nevoie de ajutor social.Eu zic ca este mai bine sa ai coruptie doar intr-o singura primarie,cea generala ,decit in sapte primarii.Nu !
 • -2 (4 voturi)    
  erase (Luni, 30 august 2010, 20:41)

  Inchizitorul [anonim]

  Eu as rade totul si as construi ceva frumos. Ce e acum pe suprafata aferenta e doar o imensa gropa de gunoi plina de cioare si cotzofene.
 • -2 (2 voturi)    
  corect (Luni, 30 august 2010, 20:43)

  maria [anonim]

  cred ca o forma de referendum la care sa voteze bucurestenii ar fi o solutie
 • -1 (3 voturi)    
  DA (Luni, 30 august 2010, 21:12)

  baboi [anonim]

  da, iar toti primarii de sector si primarii generali care s-au succedat, in frunte cu oprescu, sa fie bagati la parnaie. sa macar sa nu mai aiba voie sa intre in capitala niciodata. sau ceva, sa le smulgem unghiile
  • +1 (5 voturi)    
   Sunteti de acord cu desfiintarea primariilor de se (Luni, 30 august 2010, 21:30)

   Ghita Iulian Marcel [anonim] i-a raspuns lui baboi

   Da ,sunt total de acord cu desfintarea primarilor de sector.
 • -1 (3 voturi)    
  NU (Luni, 30 august 2010, 21:33)

  mirica [anonim]

  Nu sunt de acord! Eu stau in sectorul 3 si aici s-au facut si se fac lucruri bune. Nu mi-as dori in ruptul capului ca sectorul lui Vanghele sa beneficieze de pe urma centralizarii fondurilor la capitala!
 • -2 (4 voturi)    
  Ca sa vezi. (Luni, 30 august 2010, 21:35)

  nemesis [anonim]

  Cineva, acolo sus,un mare maestru al diversiunilor,
  care dupa pacaleala cu referendul in ziua alegerilor,
  pentru reducerea numarului de parlamentari la o singura camera.
  Acum tatoneaza terenul, pentru ai trage in plasa, pe
  Bucuresteni,sper ca nu se va repeta greseala
  pentru ca asta-i numai pentru ai netezi calea spre
  tron al Udrei.
  • +1 (1 vot)    
   daca electoratul va dori (Marţi, 31 august 2010, 8:36)

   bula [anonim] i-a raspuns lui nemesis

   va fi aleasa dna Udrea.
 • +1 (3 voturi)    
  desfiintarea primariilor de sector (Luni, 30 august 2010, 21:35)

  baroana [anonim]

  este binevenita propunerea,dar se poate aplica si la alte institutii ale statului,mari consumatoare de bani,cum ar fi:inspectoratele scolare de sector, 6 la numar ,plus inspectoratul general,...este doar un exemplu
 • -1 (3 voturi)    
  o solutie buna... (Luni, 30 august 2010, 21:36)

  constantin [anonim]

  o solutie excelenta de mult dorita!! un rpimar si 7 administratori de sctoare cu atributii excate,responsabilitati pe masura si salarii pe contract cu multe penalizari!!! insa....primarul trebuie sa aiba putera...consilierii trebuiesc alesi nominal..fara liste de partid..ca votezi unul si iese altul...ca asa e pe lista...un sistem mai cretin nu ma intalnit....asta ca paranteza! deci:consilierii sa abia rol consultativ,primarul sa-si asume responsabilitatea totala a deciziilor; sa existe posibilitatea demiterii acestuia printr-un referendum chiar si on line, in momentul in care nu-si indeplineste promisiunile din campania electorala, cu mentiunea ca ar fi si mai ok, daca aceste promisiuni s-ar gasi pe un contract prin care acesta se obliga sa plateasca despagubiri in cazul in care da rateu!!!!astefel s-ar scapa d eaberatiile de genul-bulevardul este al primariei generale...strazile ale sectoarelor.....am avea sosea de centura cu pasaje supra si subterane in regim de urgenta...am avea parcari sub si supraterane in regim de si mai urgenta...s-ar reface spatiile verzi disparute de umpluturile d ebeton pentru actualele parcari...am avea o coerenta in regimul de dezvoltare al orasului...am scapa de cretini indolenti si incompetenti...ca s anu zic baditi d egenul lui goagal....sa va mai povstesc de sutele de arbusti de..tuia ... de pe bulevardul expozitiei..din sect 1 care s-au uscat din cauza unor cretini care se cred hoticultori????si au costat enorm acei arbusti!!!ce mi-e vanghelie...ce mi-e chiliman....am scapa de aberatii de genul plantarii de plante cu durata de viata extrem de scurta, care costa enorm si tin 2-3 zile...tot prin sectorul 1 am observat....am scapa de banditi si de indolenta....de zapada care a blocat sectorul 5....sa va amintesc???? de faptul ca nimeni nu a cumparat niste masini de deszapezit trotuarele?/????si vine acusica iarna.....probabil vor costa vreo 78 000 de euro bucata...sa va mai povestesc???
  • +2 (2 voturi)    
   LUI CONSTANTIN (Marţi, 31 august 2010, 11:04)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui constantin

   De acord cu tine dar cu un amendament: nicaieri in statele europene civilizate trotuarele nu sunt curatate de Primarie ci de locuitorii blocurilor sau de catre proprietarii caselor sau terenurilor sau magazinelor sau industriilor pe toata lungimea trotuarului aferent, pana la vecini. Amenzile de necuratire a trotuarelor pe toata suprafata pana la proprietatea vecina si pana la rigola sunt foarte mari, iar cel puti in Germania, daca cineva cade si se accidenteaza, proprietarul (sau asociatia de locatari) plateste spitalizare, medicamentatie, concediu medical. In plus daca mai da si peste vre-un jmecheras care profita de un petecel de ghiata necuratat si se arunca intentionat pt. a-si produce o sgarietura, acesta poate sa acuze durere *toata viata* si cel ce n-a curatat cum trebuie trotuarul poate fi pus sa -i plateasca *accidentatului* a la longue despagubire pentru durere. Mi-ar place si in Romania astfel de legi.
 • +1 (3 voturi)    
  desfiintare sectoare (Luni, 30 august 2010, 21:37)

  x [anonim]

  In principiu nu. Dar sa se faca referendum. Probabil se va implementa dupa parlamentul unicameral si dupa renuntarea la imunitate, nu ? :)
 • +2 (4 voturi)    
  DA (Luni, 30 august 2010, 22:06)

  sorin [anonim]

  E de preferat o singura primarie. Altfel se paseaza responsabilitatile si se blocheaza proiecte, in cazul in care primarul de sector e din alt partid decat cel general.
 • -2 (2 voturi)    
  JOS divizarea (Luni, 30 august 2010, 22:11)

  Alex [anonim]

  Jos divizara. Jos impartirea ciolanului si aruncatul pisicii.
  Primariile de sector toaca bani pe interese de partid, pe tampenii si inutilitatzi.

  Vreau sa vad si eu un vagon de tramvai nou, ecologic, podea joasa 100%, asa cum sunt cele de prin alte capitale. Sa scrie pe el : donat RATB de Primaria sector X. Schimbatul florilor si pavelelor prin parcuri costa mai mult !
 • -1 (1 vot)    
  Primarii (Luni, 30 august 2010, 22:17)

  Gabriel [anonim]

  Capitala peruviana Lima se intinde pe coasta Pacificului pe o lungime de 6o km.Orasul este impartit in mai multe sectoare(arondismente).Fiecare primar al acestor sectoare are si o atributie de primar general.Acest mare oras nu are primar genral,iar treaba se pare ca merge foarte bine,mai ales ca atributiile de primar general se schimba in fiecare an.
  • +1 (1 vot)    
   LIMA NU ARE PRIMARI DE SECTOARE (Marţi, 31 august 2010, 11:21)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui Gabriel

   Pentru ca se intinde pe 60 de km, s-a luat hotararea de a avea mai multi primari generali (nu primarii cu primari de sector). Dar de ce trebuie noi sa luam exemplu de la ce se intampla in Lima si nu de la cum sunt administrate orase ca Paris, Londra, Frankfurt, Berlin, Genova etc.
 • +2 (4 voturi)    
  DA (Luni, 30 august 2010, 22:30)

  miticosul [anonim]

  DA! De ce:
  - nicio capitala din lume nu are 7 primari. Este doar unul ales;
  - Impartirea de acum de tip `pepene` e cea mai proasta din cate se puteau alege - nicio capitala europeana nu este impartita asa, iar problemele din centru nu sunt aceleasi cu cele din Ferentari sau Drumul Taberii. Nu cred ca exista vre'un primar care sa poata avea toate competentele posibile ...
  - este penibil faptul ca daca te plimbi prin centru, in sectorul 1 este un tip de banci (spaga sectorului 1), in sectorul 2 alt tip, in sectorul 3 altul, samd.
 • +1 (3 voturi)    
  eliminarea birocratiei si uniformizarea (Luni, 30 august 2010, 22:34)

  Stefan Sect.5 [anonim]

  Sunt pro acestei initiative, sectoare precum S5 au ramas cu mult inaintea celorlalte, iar zona centrala arata ca in Evul Mediu. Impartirea orasului e in opozitie cu marile capitale europene; ca sa dau numai un exemplu, Paris-ul este impartit pe un fel de sectoare incepand din centru (zona 1) spre periferie (zona 6), toate dispuse concentric. Nu exista decat primarul general.
  In felul asta se pot face investitii mai cu cap, se incepe cu centrul si se termina cu periferia, daca ne dorim vreodata turism de calitate si implicit bani investiti in Bucuresti cu siguranta avem nevoie de schimbarea asta!
  • 0 (2 voturi)    
   completare (Luni, 30 august 2010, 22:39)

   Stefan S5 [anonim] i-a raspuns lui Stefan Sect.5

   ...am vrut sa spun ca S5 a ramas cu mult "in urma" altor sectoare, trebuie sa completez cu aceasta observatie, cu toate ca este evident acest lucru pentru toti locuitorii din Bucuresti.
 • 0 (2 voturi)    
  deci (Luni, 30 august 2010, 22:41)

  drag&drop [anonim]

  In calitate de fost locuitor din provincie al Bucurestiului (timp de un an) sunt de acord cu desfiintarea primariilor de sector.
  Poate sunt prea ´fraged´ (21) sa imi dau cu parerea dar chestia cu sectoarele creeaza un fel de haos estetic, social si administrativ.

  P.S. (cand se poate fara ´Vanghele´ e super).
 • +2 (4 voturi)    
  DA (Luni, 30 august 2010, 23:43)

  mrv [anonim]

  Chiar vreau sa propun un model: CHICAGO.
  Paranteza: stie cineva exact cati consilieri are Bucurestiul? Sa facem un calcul: 6 sectoare x peste 30 consilieri locali de sector + peste 60 de consilieri municipali = peste 250 de consilieri locali.
  Chicago, un oras de marimea Bucurestiului, are 50 de consilieri (http://www.chicityclerk.com/counsil_chart.html)
  Ne permitem luxul asta, nu? :)
  Este evident ca un oras poate fi mai bine administrat intr-o formula de (auto)guvernare unitara. Si activitatea primarilor si consilierilor este mult mai usor de monitorizat de catre populatie (asta nu e bine chiar deloc!).
  Si, din modelul propus, inca un lucru mi se pare esential: alegeri uninominale. Cred ca in cazul autoritatilor locale alegerile uninominale (in stil anglo-saxon: un singur castigator in fiecare circumscriptie) sunt cu adevarat cele mai eficiente.
  Sumar: ar fi nevoie de un singur primar si un singur consiliu de 50-60 de consilieri alesi uninominal (uninominal pur, nu ca asta de la alegerile parlamentare).
 • -2 (4 voturi)    
  Iar centralizare? Ietete... (Luni, 30 august 2010, 23:45)

  Costache2009 [utilizator]

  Sa lasam toti banii pe mana unuia ca Basescu, Videanu sau Oprescu, ca nici asta nu-i cine stie ce?! Un NU hotarat, doar cu primarii de sector mai avem o sansa de corectitudine, mai ales ca fiecare sector este cat un oras maricel. Ce fel de "reforma si modernizare" este asta in care desfiintezi totu', ca sa-ti pui lingaii tai stapani pe toate resursele posibile? O "reforma si modernizare" a la PCR! Vazut, trait si nu mi-a placut deloc! VETO! P.S. Sectorul meu este tara mea si pe cuvantul meu ca ma mandresc cu ea! :) Cu restul nu prea, nu am motive! :(
 • -1 (1 vot)    
  Da!! (Marţi, 31 august 2010, 4:43)

  Cetateanu` [anonim]

  deci da , sunt de acord. Si nici macar nu sunt din bucuresti . (am stat vreo doi ani totusi) .
  Un singur primar , un singur consiliu . Se face treaba.
  Si parerea mea este ca in bucuresti sa se mute cursul dambovitei si sa se faca o sosea cu doua niveluri care sa taie bucuresti . Daca mai adaugi si doua trei tranvaie , cateva legaturi cu celelalte artere s`a rezolvat tot . E loc sa faci o asemeana magistrala cu 4-5 benzi daca vrei . Sau subteran un sens si deasupra celalat sens de mers .
 • 0 (2 voturi)    
  In sfirsit sa trezit romanul (Marţi, 31 august 2010, 5:30)

  Americanul [anonim]

  Nustiu dece nu sa facut asa pina acum. Aici in america, orasele nu sunt impartite pe sectoare, si este un primar pe oras. Primarul voteaza la ce se va face in oras si asa creste un oras! Nu ca in bucuresti toti din sectoare vrea cite ceva pentru ei. Bine ca va mai uitati si cum sunt orasele in america, sa mai invatati cite ceva. Dar tot mai sunt foarte multe de invatat dela americani, ca Romania sa ajunga cum este america!
 • 0 (2 voturi)    
  Bineanteles ca DA (Marţi, 31 august 2010, 6:34)

  ALL GAARF [anonim]

  Cred ca suntem singura capitala cu primarie generala si 6 (sase) primarii in interiorul ei,si asta numai ca sa se creeze front larg coruptiei si risipei.Este imperios
  necesara desfiintarea celor sase.
 • 0 (2 voturi)    
  de câți van ghelie avem nevoie? (Marţi, 31 august 2010, 6:57)

  gigi n [anonim]

  DA,DA,DA-intr-o țară de hoți,funcțiile publice trebuie să fie căt mai puține.
  • 0 (2 voturi)    
   LUI GIGI (Marţi, 31 august 2010, 11:29)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui gigi n

   DA, DA, DA ! Da Gigi, ti-am dat plus. Cand ai dreptate, recunosc si apreciez.
 • +1 (1 vot)    
  reforme? (Marţi, 31 august 2010, 6:57)

  dan [anonim]

  De ce incep cu Bucurestiul? De ce nu se gandesc la o reforma admnistrativa a intregii tari. Dispar 6 primari si raman cu miile in tara. Un primar la 200 locuitori. Guvernul asta face totul aiurea.Punctual din diverse motive, incearca a rezolve cate ceva.Dar nu are nici o viziune.
  • 0 (0 voturi)    
   re: reforme? (Marţi, 31 august 2010, 15:35)

   John Doe [utilizator] i-a raspuns lui dan

   Ai mare dreptate, sa se inceapa cu ... Cucuietii de Padure, ditamai comuna cu 300 de suflete. Oraselul ala numit Bucuresti, unde traiesc si lucreaza doar vreo 2-3 milioane de oameni poate fi lasat mai pe la urma.
 • -1 (1 vot)    
  Pol de activitate (Marţi, 31 august 2010, 8:34)

  Stefan RADOVEANU [anonim]

  DA, Directie GENERALA si GUVERNANTA a capitalei aceasta este formula unei viitoare organizari administrative.

  MANAGEMENT pe poli de activitate, doua exemple si am sa ma refer la invatamant, sanatate si technic;

  1. polul de activitate "SANATATE" spitalele din sub ordine
  2. polul de activitate"invatatmantul preuniversitar"
  3. polul de activitate"Resortul technic"

  Avantajul este ca se responsabilizeaza de jos si pana sus si managementul este unic, se castiga in productivitate si rapiditate

  Pentru cei interesati pot oferi organigrama.
 • 0 (2 voturi)    
  Da (Marţi, 31 august 2010, 9:42)

  etre [anonim]

  Sa se desfiinteze.
 • 0 (2 voturi)    
  de ce nu? (Marţi, 31 august 2010, 10:06)

  gogu [anonim]

  Majoritatea capitalelor europene au o primarie. De ce noi nu putem avea?
 • +1 (1 vot)    
  Off (Marţi, 31 august 2010, 10:28)

  Gabrriella [anonim]

  Este o mare prostie, despre asta au scris si cei de la spunesitu.ro : http://www.spunesitu.ro/tema/22837/oug-63-2010-bucure%C5%9Ftiul-restructurat-%C3%AEn-fieful-clientelei-pdl-spune-%C5%9Fi-tu.html
 • 0 (2 voturi)    
  pentru Bucuresti in primul rand (Marţi, 31 august 2010, 10:29)

  bucurestean [anonim]

  La ora actuala primarii de sector nu colaboreaza intre ei pentru binele Bucurestiului. Sunt argumente si pro si contra. Ce se mai aude cu strangerea definitiva a cainilor vagabonzi de pe strazi, cu curatarea peretilor si stalpilor de afise si grafitti si curatarea de panouri publicitare in exces, unele puse ilegal pe spatiul public.??? Mai multe banci prin statii unde nu sunt cand asteptam transportul in comun??? Cu reabilitarea blocurilor cum ramane, cine a avut noroc bine cine nu e pacalit??? Cu montarea a mai multor toalete publice voalante in Bucuresti??? De ce se doreste acoperirea zidourilor istorice din centrul Bucurestiului cand in alte tari se face tot posibilul pentru promovarea istoriei ca atractie turistica??? Cu defrisarea orasului??? Si cate si mai cate...
 • 0 (2 voturi)    
  Da, o singura administratie (Marţi, 31 august 2010, 10:29)

  ionut [anonim]

  Sunt satul sa vad cum problemele mele sunt aruncate si pasate de la primaria generala la primariile de sector si invers intr-o nesfarsita partida din care totdeauna numai cetatenii au de pierdut.
 • 0 (2 voturi)    
  Da, un singur primar de Bucuresti (Marţi, 31 august 2010, 10:53)

  Nutu [anonim]

  Este momentul sa scapam de aceasta impartire pe secoare si de impartirea bugetului general functie de apartenenta politica a primarului de sector (a se vedea Negoita-Vanghelie). Nu ii iau apararea primarului Vanghelie care nu este votat de nimeni (cu cine am vorbit, niciunul nu l-a votat) dar el castiga alegerile. Eu sunt de acord sa alegem un primar general iar el sa-si aleaga echipa cu care lucreaza. Nu va mai conta carui partid ii apartine primarul general, toate sectorele se vor dezvolta uniform si vor fi la fel de curate. Sectorul 5 il spala ploaia si il matura vantul. Deci, UN SINGUR PRIMAR GENERAL SI 6 VICEPRIMARI ALESI DE CATRE ACESTA.
 • 0 (2 voturi)    
  Vezi discutia din forumul Hotnews (Marţi, 31 august 2010, 11:06)

  bigbrother [utilizator]

  Anul trecut am initiat un sondaj pe forumul Hotnews, din pacate lumea nu s-a aratat interesata, poate o va face acum:

  http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=968
 • 0 (2 voturi)    
  Bucuresti........ soarta comunista (Marţi, 31 august 2010, 11:35)

  vasile [anonim]

  Da, domnilor Bucuresteni, soarta comunista veti avea si de aici incolo pentru ca votati si alegeti ca o turma ,fara cap. NUati fost in stare sa rupeti cutumele trecutului si una din ele este"noi votam altii raspund" adica nu poti trage pe nimeni la raspundere pentru ceea ce face pentru ca nu ai pe cine ca cei alesi nu stiu sa raspunda nici pentru ei , asa sunt de prosti.Parerea mea este ca trebuie modificata legislatia de organizare a teritoriului Romaniei, inclusiv a Bucurestiului .BUCURESTIUL trebuiesa aiba un singur guvernator,un singur ARHITECT, un singur manager de sanatate, un singur manager de educatie, etc. PERFORMANTA in guvernare trebuie evaluata anual si nu trebuie lasate proiecte nerezolvate.Cetatenii trebuie sa contrbuie la rezolvarea oroblemelor urbei contribuind cu bani dar si cu tragerea la rasoundere a celor care nu -si fac datoria.
 • -2 (2 voturi)    
  Mai simplu! (Marţi, 31 august 2010, 11:42)

  Stepanida [utilizator]

  Primii care se opun,sunt primarii de sectoare!Si asta pentru ca au firme de partid "abonate" la contracte cu primariile de sectoare.Oprescu,care e independent,nu are de ce sa-si faca probleme!Lucrurile trebuie gandite astfel incat,singurul sa-i zicem,beneficiar,sa fie bucuresteanul!Pentru ca el,bucurestenul,e cel in fata caruia Oprescu trebuie sa raspunda!
 • +1 (1 vot)    
  un DA hotarat (Marţi, 31 august 2010, 12:38)

  Radu [anonim]

  si totusi ar fi fost util si un widget d-ala de poll.
 • +1 (1 vot)    
  Pai fara almanache? (Marţi, 31 august 2010, 15:57)

  Stepanida [utilizator]

  E drept ca ar fi mai simplu!Bucurestenii vor fi scutiti de drumuri de la sector la capitala sau invers!Iar Oprescu,care nu este afiliat politic,va gestiona bugetul fara patinire!Dar,ce vom face fara Vanghele?Ne lipsim de prezenta sa ageabila?Ramanem fara Goagal si almanache?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by