Presedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a decis sa candideze din nou pentru un fotoliu de deputat, de data aceasta in Colegiul nr.3 din Hunedoara, pe locul ramas vacant ca urmare a decesului deputatului PD-L Ioan Timis.

"Intrucat, prin succesul de la Curtea Constitutionala din 20 aprilie 2010, am recastigat un drept si anume dreptul de a fi ales prevazut de Art. 37 din Constitutie, dar anulat temporar de legea electorala, intentionez sa imi depun candidatura ca independent la alegerile partiale din Colegiul nr. 3 din Hunedoara. Un drept castigat trebuie sa fie si exercitat, altfel este o litera moarta", anunta Cernea pe blogul personal.

Dupa anunt Remus Cernea a participat la concertele si manifestarile din cadrul "Zilelor Orasului Hateg" si a avut discutii cu diverse persoane din Calan si Hateg.

"In dialogurile avute, asa cum ma asteptam de altfel, mi s-a spus ca oamenii sunt satui de politicienii de la partidele care domina acum scena politica pentru ca acestia apar in zona doar in campaniile electorale iar ulterior nu mai vorbesc cu cetatenii din zona si nu fac nimic concret pentru ei. Nu sunt tinute nici macar audientele care ar trebui sa aiba loc saptamanal la birourile parlamentarilor din respectivele colegii pentru Camera Deputatilor si Senat.

De asemenea, mi s-a spus ca, in campaniile electorale, se ofera pe scara larga bunuri, mese la restaurant si bautura oamenilor pentru a li se cumpara votul. Cu astfel de practici, fatale pentru democratie, PDL, PNL si PSD compromit sansele de a construi un spirit civic si o cetatenie autentica. Romania intarzie si din cauza unor astfel de practici, de care sunt responsabile actualele partide parlamentare, sa deprinda reflexe democratice si sa devina o tara prospera", informeaza un comunicat al presedintelui Partidului Verde.