Grupurile parlamentare ale PDL se vor reuni pe 1 septembrie pentru o intalnire cu primul-ministru, fiind posibil sa vina si presedintele Traian Basescu, sedinta avand ca obiectiv analiza ministrilor pe obiectivele asumate, a declarat, pentru Mediafax, deputatul PDL Sulfina Barbu.

"PDL a acceptat propunerile de austeritate ale Guvernului, a sprijinit in Parlament acest guvern, acum trebuie sa vedem rezultatele. Grupurile parlamentare ale PDL se reunesc pe 1 septembrie, atunci asteptam si analiza primului-ministru si probabil ca va veni si presedintele Traian Basescu. Cred ca pe 1 septembrie se vor reuni parlamentarii democrat-liberali, nu mai tarziu", a precizat duminica Sulfina Barbu.

Ea a aratat ca fiecare ministru trebuie evaluat dupa doua criterii clare si anume mersul reformelor in domeniul de care raspunde si respectarea angajamentului ca pana la 1 septembrie sa reduca cheltuielile din minister.

"Toate acestea trebuiau facute pana la 1 septembrie, nu planificate pe hartie ca vor fi facute cumva, candva. Daca am acceptat ca vom pierde pentru moment din simpatia oamenilor, trebuie, cred eu, sa avem garantia ca acest lucru nu este in zadar, ca reformele se fac si nu se planifica pentru o data ulterioara", a precizat Barbu.

Ea a evitat sa precizeze care sunt ministrii care ar trebui remaniati, motivand ca nu are toate datele necesare pentru a face o asemenea evaluare. "Nu vreau sa-mi spun o opinie pana nu vad analiza", a adaugat Sulfina Barbu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la inceputul lunii august, la postul public de televiziune, ca la 1 septembrie se va face o analiza a Guvernului, cu "grupuri parlamentare".

Seful statului s-a intanit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov si a acordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea masurilor de austeritate si a programului de restructurare sa-si dovedeasca eficienta.

Voci din PDL i-au indicat pe ministrul Finantelor Sebastian Vladescu si pe cel al Muncii Mihai Seitan drept remaniabili, mai ales in urma situatiei create la depunerea declaratiilor de catre cei care obtin venituri din drept de autor.