Vicepresedintele PDL Raluca Turcan se intreaba, pe blogul ei, daca PDL mai poate guverna alaturi de PNL, avand in vedere discursul agresiv al liderului liberal Crin Antonescu. Politicianul democrat-liberal spune ca PDL nu respinge o "constructie comuna" cu liberalii, dar ca pana acum PNL nu a dat niciun semn ca ar dori sa fie altceva decat "un dusman" al Partidului Democrat Liberal.

"Domnul Antonescu traieste cu iluzia ca noi toti, cei din PDL, am fi nerabdatori sa luam PNL drept partener la guvernare. Nu-i sade bine unui politician destul de copt cum e dl. Crin Antonescu sa se creada Mister Univers si sa creada ca, la un semn al sau, PDL e gata sa propuna data nuntii", scrie Turcan in ultima sa postare pe blog, intitulata "Despre incapatanarea de a te defini prin negatie".

"Putem acum, in vreme de criza, sa guvernam alaturi de un dusman? (Fiindca PNL n-a dat niciun semn ca ar vrea sa fie altceva pentru Partidul Democrat Liberal in viitorul apropiat)", se intreaba democrat-liberala.

"Pentru orice constructie comuna - pe care, evident, n-o respingem - sunt necesare gesturi de construire a increderii. E bine ca PNL a votat legea ANI alaturi de PDL, dar discursul neincetat agresiv al d-lui Antonescu nu prea lasa loc de apropiere", conchide Turcan.

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat sambata ca PNL exclude orice colaborare la guvernare cu PDL si sistemul de putere al lui Traian Basescu, afirmand ca Partidul Democrat Liberal este "o umflatura maligna" care trebuie eliminata pentru totdeauna din sistemul politic romanesc.