Deputatul Catalin Chereches si consilierul judetean Zamfir Ciceu au fost exclusi din PNL, cu majoritate de voturi, pentru actele de indisciplina de la Baia Mare, a anuntat sambata secretarul general al partidului, Radu Stroe, informeaza Mediafax.

"A fost o propunere a conducerii filialei PNL Maramures care a fost luata in considerare de BPC si transmisa DP in ideea de a fi exclusi pentru actele de indisciplina raportat la hotararile Biroului Politic Teritorial, la protocoalele din teritoriu si la comportamentul propriu zis in organizatie", a spus Stroe, la finalul sedintei Delegatiei Permanente de sambata.

Motivul excluderii are la baza actiunile politice ale lui Chereches si Ciceu care au generat ruperea protocolului PNL-PSD la nivel local prin demiterea viceprimarului Mircea Dolha, la mijlocul lunii iulie.

Catalin Chereches a intrat in Parlament pe listele PSD, de unde a demisionat in februarie 2010, inscriindu-se in PNL in luna mai.

Potrivit lui Stroe, pentru excluderea lui Chereches au votat 75 de liberali, 28 pronuntandu-se impotriva, iar pentru cazul Ciceu au votat favorabil tot 75 de liberali si doar 26 impotriva.

"Sigur ca exista un regret in excluderea celor doi, e vorba de un consilier judetean care indeplinea rolul de viceprimar, dar suspendat potrivit hotararii Tribunalului Baia-Mare.

Trag nadejde ca aceasta lectie va face ca, intr-un timp scurt, si de un an de zile, potrivit Statutului sa poata reveni daca vor fi inteles care au fost erorile", a tinut sa spuna Stroe.

El a mai spus ca cei doi liberali si-au recunoscut implicit vina si au cerut clementa de la DP.

"Aici au avut un comportament civilizat, implicit au recunoscut ca au gresit si au cerut clementa DP. Tot implicit s-a spus ca probabil s-a gresit si asa e in viata, uneori gresesti", a spus secretarul general al PNL.

El a mai spus ca, in Delegatia Permanenta, liberalii au batut in cuie programul grupurilor parlamentare, am lansat programul economic cu termen de 10 zile pentru dezbatere in organizatiile teritoriale.