Liderul liberal Crin Antonescu a tinut, vineri dupa-amiaza, sa dezminta din nou zvonurile privind eventuale negocieri PNL-PDL pentru intrarea la guvernare, la o zi dupa ce HotNews.ro a dezvaluit, in exclusivitate, citand surse apropiate discutiilor, ca liberalii negociaza, de la inceputul lunii august, cu lideri PDL din esalonul doi o eventuala intrare la guvernare. Crin Antonescu spune ca obiectivul PNL este inlaturarea Guvernului Boc prin mijloace parlamentare, nu intrarea la guvernare alaturi de PDL.

  • "Vreau sa afirm foarte raspicat ca nu s-au desfasurat, nu se desfasoara si nu se pune problema sa se desfasoare negocieri cu PDL pentru intrarea la guvernare. PDL, Traian Basescu si Guvernul Boc-Udrea sunt integral responsabili pentru situatia in care a ajuns astazi Romania", a afirmat liderul liberal.
  • "De cand acest Guvern de trista contemporaneitate s-a constituit, PNL nu a avut cea mai mica incredere si intentie de a intra la guvernare. Cu PDL nu se poate coopera. Regulile dupa care PDL a guvernat si guverneaza sunt clientelismul, politica, abuzul si, peste orice limita intalnita pana acum in Romania, incompetenta. PDL detine posturile-cheie din acest Guvern, din punct de vedere economic, iar Romania a regresat, a ajuns in haos. Avem de-a face cu un partid care se comporta ca un partid-stat", spune Crin Antonescu.
  • "Daca am rezistat tentatiei guvernarii in decembrie 2009, nu avem niciun motiv sa intram la guvernare acum alaturi de PDL. Orice zi cu Guvernul Boc sau cu un Guvern asemanator dominat de aceste centre de influenta ale PDL inrautatesc situatia Romaniei. Daca partidele pot astepta, chiar rentabil, prabusirea in sondaje a acestui Guvern, Romania nu mai poate astepta", a continuat Crin Antonescu.
  • "Vom face tot ce este posibil pentru a oferi cetatenilor romani un alt Guvern cat mai repede cu putinta. Vom actiona prin mijloace parlamentare pentru inlaturarea Guvernului Boc. Cea mai fezabila formula e un Guvern care sa fie sustinut de cat mai multe forte politice - un Guvern de tehnocrati sau un Guvern care sa aiba in frunte o personalitate competenta. PSD a avut o pozitie oscilanta, iar PNL nu sustine o formula in care premierul sa apartina PSD", a anuntat liderul liberal.
  • "Noi am vorbit despre disponibilitatea PNL de a-si asuma guvernarea, chiar cu prim-ministru. Este o disponibilitate, nu o pretentie. In PDL  exista fruntasi care se gandesc cum sa scape de guvernare, ca sa se mai salveze ca partid. Si PSD isi doreste sa conduca Guvernul, insa sunt oameni in PSD care se tem.  Noi ne afirmam aceasta disponibilitate. Dezbaterea pe larg si deciziile in aceasta privinta vor fi luate maine, in cadrul Delegatiei Permanente a partidului", a incheiat Crin Antonescu.