Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, sustine ca a strans deja peste 11.000 de semnaturi pentru infiintarea Partidului Muncitorilor din Romania, relateaza Agerpres.

Miron CozmaFoto: AGERPRES

"Mai am niste semnaturi adunate, pe care nu le-am centralizat. Legea imi cere 25.000 de semnaturi pe care, sincer, nu am putut sa le adun din tara, de la reprezentantii mei din teritoriu, pentru ca am avut probleme destul de mari financiare si nu-mi pot permite, de exemplu, sa ma duc pana la Iasi unde ma asteapta 3.164 de semnaturi', a afirmat Miron Cozma.

Potrivit fostului lider sindical, acest nou partid va fi unul "real, al cetatenilor, indiferent de statutul lor social, dar al cetatenilor care nu au facut parte din zona politica in ultimii 20 de ani". El a mentionat ca din acest partid nu vor putea face parte fostii presedinti ai Romaniei, fosti ministri sau parlamentari care "s-au perindat prin Parlamentul Suferintei, in ultimii 20 de ani' si nici reprezentanti 'din zona de varf a partidelor politice" actuale.

Miron Cozma spera ca Partidul Muncitorilor din Romania sa poata fi inregistrat legal, la Tribunalul Bucuresti, pana la sfarsitul acestui an.

Partidul Muncitorilor din Romania are constituite filiale in 25 de judete ale tarii, cele mai multe fiind in zona Ardealului, dupa cum a precizat fostul lider sindical.

Cozma a declarat ca se "mandreste" cu membrii partidului sau: "sunt tineri, plini de initiativa si de dorinta de a lupta, pe zona politica, cu 'elefantii politicii romanesti".

In ceea ce priveste miscarea sindicala, Miron Cozma este de parere ca aceasta lipseste in Romania, exemplificand prin ultimul miting de amploare care a fost organizat de marile confederatii in Capitala, pe 19 mai.

"Miscarea sindicala este frumoasa, dar lipseste cu desavarsire in Romania. Este un lucru dovedit si prin mitingul (de la Bucuresti - n.r.), care a fost un fiasco. Pana si unii lideri de sindicat au avut demnitatea sa recunoasca faptul ca mitingul sindical a fost o nereusita", a afirmat Miron Cozma.

El s-a aratat nemultumit de faptul ca anumiti lideri sindicali au ajuns membri ai Parlamentului sau ministri, apreciind ca acestia nu ar fi trebuit sa intre in politica.

Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma implineste, miercuri, 56 de ani, varsta despre care spune ca este una "frumoasa, chiar daca este destul de inaintata".