Senatorii se reunesc, marti, in plen, in sesiune extraordinara, avand o ordine de zi incarcata, cu zece puncte, printre care Legea Agentiei Nationale de Integritate, ordonantele de urgenta ale Guvernului privind descentralizarea in sanatate si, respectiv, cresterea TVA, dar si proiectul de lege cunoscut sub numele de 'mica reforma in justitie', potrivit Agerpres.

Cel mai 'fierbinte' punct al ordinii de zi se anunta a fi Legea ANI, reprezentantii PSD+PC anuntand ca nu vor vota proiectul legislativ, iar senatorul UDMR Gyorgy Frunda ca nu va participa la dezbatere si vot in semn de proteste fata de presiunile exercitate asupra senatorilor de presedintele Traian Basescu si de unii membrii ai Guvernului.

Nici PDL nu este de acord cu raportul propus de Comisia juridica, cea care i-a eliminat din categoria persoanelor supuse controlului averilor pe liderii de sindicat. Dezbateri aprinse se anunta si la ordonantele de urgenta ale Guvernului privind descentralizarea in sanatate, cresterea TVA si finantele publice locale, care au fost avizate negativ de unele comisii de specialitate, in anumite cazuri chiar cu votul impotriva al reprezentantilor PDL.