Presedintele Senatului, Mircea Geoana, nu mai sta la prezidiul BPN al PSD, asa cum facea pana acum o saptamana, el mutandu-se, in urma disputei cu liderul partidului, Victor Ponta, pe latura dreapta a mesei, fiind al saptelea dinspre prezidiu, intre Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc.

Prezidiul BPN al PSDFoto: Agerpres

Mediafax relateaza ca jurnalistii invitati, luni, la inceputul sedintei BPN al PSD, pentru a lua imagini foto si video, au constatat ca, in urma disputei dintre fostul lider al PSD Mircea Geoana si actualul lider, Victor Ponta, cel dintai a parasit prezidiul BPN, acolo unde statea in dreapta secretarului general, Liviu Dragnea, care era asezat in dreapta lui Victor Ponta.

Astfel, Geoana era asezat, luni, pe al saptelea scaun dinspre prezidiu, pe latura dreapta a mesei, intre vicepresedintele Marian Vanghelie si liderul grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc.

Noul prezidiu este format din Victor Ponta, in mijloc, Ion Iliescu si Adrian Nastase, in stanga sa, si secretarul general Liviu Dragnea in dreapta sa. Pe colturile mesei stau, ca si pana acum, vicepresedintii Titus Corlatean si Dan Nica.

Partea de masa la care stau asezati Vanghelie, Geoana si Hrebenciuc este aflata in apropierea usii salii in care se desfasoara, de regula, sedintele BPN al PSD.

Conducerea PSD a decis, in urma cu o saptamana, sa ii impuna lui Mircea Geoana ca timp de sase luni sa nu faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului.

UPDATE - Geoana spune ca s-a mutat langa Hrebenciuc "din simpatie pentru acesta"

Intrebat de schimbarea de la masa BPN, Mircea Geoana a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, ca s-a mutat de la prezidiu pentru a sta langa liderul grupului parlamentar de la Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc. "Din simpatie pentru domnul Hrebenciuc", a spus Geoana.