PSD trebuie sa preia guvernarea in cazul in care motiunea de cenzura trece, deoarece un guvern de serviciu numit de presedintele Traian Basescu va "fura din nou alegerile", a declarat luni secretarul general al social-democratilor, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

El a precizat ca se teme de ceea ce poate face Guvernul Boc in organizarea unor eventuale alegeri anticipate.

Liderul PSD a adaugat ca motiunea de cenzura va fi depusa in Parlament "in jurul datei de 16 octombrie".

El nu a dorit sa comenteze propunerea lui Robert Negoita de a-l numi pe Victor Ponta in functia de premier, in cazul in care Cabinetul Emil Boc este demis.

"Cred ca e bine sa discutam de premier atunci cand o sa reusim sa dam guvernul asta jos si cand se pune problema sa facem noi guvernarea. Un guvern de serviciu numit de Traian Basescu inseamna sa fure din nou alegerile, dupa parerea mea. Daca motiunea trece si vom da guvernul jos, trebuie sa preluam noi guvernarea", a spus Liviu Dragnea.

"A ramas aceeasi opinie, cred ca un Guvern legitim este un guvern care se bazeaza pe majoritatea rezultatelor din alegeri, dar incepe sa ne fie frica de ce poate face Guvernul Boc in organizarea alegerilor, pentru ca la majoritatea alegerilor partiale s-au furat voturi intr-o veselie", a afirmat Dragnea.