Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie sambata pe blogul sau ca guvernul Boc este sustinut de fosti membrii PSD, referindu-se astfel la afirmatiile lui Victor Ponta, care a declarat ca social-democratii vor face compromisuri si vor primi oameni de la alte partide pentru a avea voturile necesare motiunii de cenzura.

"Victor Ponta a marturisit ieri ca partidul pe care il conduce face eforturi pentru a recruta deputati PDL. Obiectivul e destituirea guvernului actual. Guvernul Boc e sustinut de fosti pesedisti. Cand vorbeste despre ei, Ponta ii numeste tradatori. Cand vrea sa atraga adversari, Ponta ii imbie cu discursul despre interesul national. El lasa astfel sa se inteleaga ca daca pleci din PSD, esti tradator, iar daca vii - esti patriot," scrie Preda.

El spune ca ca sistemul de vot introdus in 2008 a slabit forta partidelor asupra propriilor lor alesi si ca, nemaifiind alesi pe lista, deputatii si senatorii au capatat autonomie.

"Ar fi interesant de aflat ce anume le promite Ponta alesilor PDL in caz ca trec in opozitie. Sustinerea la alegerile din 2012? Asa s-ar parea, daca luam in seama faptul ca tot liderul PSD a vorbit despre compromisul primirii in PSD a unor adversari, dar si despre anuntarea candidatilor sai in alegerile din 2012 peste cateva luni," comenteaza Preda.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat vineri ca, pe toata perioada vacantei parlamentare, s-a incercat "atragerea a cat mai multor parlamentari pentru a vota motiunea de cenzura pe care o pregateste PSD".

"Nu pot sa va dau pronosticuri, pot sa va spun ca, din punctul nostru de vedere si cel al PNL, in mod sigur, tot ceea ce tine de noi facem ca sa avem numarul necesar de voturi. Asta inseamna inclusiv compromisuri, totusi. Ca sa primesti oameni de la un alt partid e un tip de compromis pe care insa il facem in dorinta de a avea numarul necesar pentru ca motiunea sa treaca. Din punctul nostru de vedere, caderea guvernului Boc nu este un obiectiv politic al PSD-ului, ci este un obiectiv national. Pentru Romania este o catastrofa ca guvernul Boc sa ramana in functie inca mult timp de acum incolo", a afirmat presedintele PSD, citat de Agerpres.