Caderea actualului guvern nu este numai obiectivul social-democratilor, ci si un obiectiv national, a afirmat, vineri, presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.

El a recunoscut, intr-o conferinta de presa, sustinuta la Tulcea, ca, pe toata perioada vacantei parlamentare, s-a incercat "atragerea a cat mai multor parlamentari pentru a vota motiunea de cenzura pe care o pregateste PSD".

"Nu pot sa va dau pronosticuri, pot sa va spun ca, din punctul nostru de vedere si cel al PNL, in mod sigur, tot ceea ce tine de noi facem ca sa avem numarul necesar de voturi. Asta inseamna inclusiv compromisuri, totusi. Ca sa primesti oameni de la un alt partid e un tip de compromis pe care insa il facem in dorinta de a avea numarul necesar pentru ca motiunea sa treaca. Din punctul nostru de vedere, caderea guvernului Boc nu este un obiectiv politic al PSD-ului, ci este un obiectiv national. Pentru Romania este o catastrofa ca guvernul Boc sa ramana in functie inca mult timp de acum incolo", a afirmat presedintele PSD, citat de Agerpres.

El a adaugat ca nu crede ca PSD se poate intelege cu presedintele Traian Basescu si, ca sub conducerea sa, partidul mai poate sa semneze o alianta cu PDL. "Acestea sunt cele doua compromisuri pe care eu, ca presedinte, nu le voi face. Asta nu inseamna ca sub conducerea unui alt presedinte PSD-ul nu le va face", a mentionat Ponta.