Presedintele Romaniei, Traian Basescu, il va intalni joi, la Iasi, pe premierul Republicii Moldova Vlad Filat. Potrivit serviciului de presa al Guvernului, citat de Unimedia, cei doi urmeaza sa discute despre actiunile care vor fi intreprinse in vederea transportarii ajutoarelor pentru constructia caselor sinistratilor din lunca Prutului.

Este vorba de asigurarea unui coridor verde pentru cele cele circa 500 de TIR-uri ce urmeaza sa transporte materialele pentru constructia celor peste 700 de case.

Premierul Filat a cerut si pregatirea din timp pentru receptionarea ajutorului sub forma de materiale de constructie pe care Romania a anuntat ca-l va acorda Republicii Moldova, in valoare totala de peste 10 milioane de dolari.

Ajutorul reprezinta o parte din grantul de 100 de milioane de euro, pe care presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania il ofera pentru R. Moldova in perioada 2009 - 2013.

Premierul Vlad Filat si-a intrerupt vacanta de trei zile in Grecia pentru intrevederea programata de presedintele roman Traian Basescu, mai noteaza Unimedia.