UPDATE (ora 16.57) Proiectul de lege ANI a trecut de Camera Deputatilor cu 204 voturi "pentru", urmind sa intre in dezbaterea Senatului.

Sedinta Camerei Deputatilor unde se discuta Legea ANI a fost reluata luni, dupa ce a fost suspendata a cererea PSD, pentru o pauza de consultari de 30 de minute. Deputatii PSD si PC au parasit sedinta inainte de vot. La pranz, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca Biroul Permanent National al partidului a decis ca parlamentarii social-democrati sa nu participe la sedinta de luni, unde va fi discutata Legea ANI. Liderii PNL participa la dezbatere, insa s-au declarat in continuare nemultumiti de lege.

Ponta a anuntat ca Biroul Permanent National al partidului a decis sa nu participe la "adoptarea sau respingerea acestei legi".

"Atata timp cat problemele de constitutionalitate nu au fost indepartate si deoarece Guvernul nu a venit cu un un nou text, noi nu vom participa la adoptarea acestei legi", a afirmat Ponta.

Raspunzand anuntului facut de Ponta, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca "e un semnal prost pentru PSD daca nu voteaza Legea ANI, deoarece este o lege pentru Romania".

La lucrarile din Camera a participat si premierul Emil Boc.

Camera Deputatilor s-a reunit luni in sesiune extraordinara, urmand ca pe ordinea de zi sa se afle proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate, iar alte puncte sa fie, la propunerea PNL, doua proiecte de lege care in prezent se afla la Comisia de buget. Cele doua proiecte de lege sunt propunerea legislativa privind combaterea platilor intarziate si un proiect pentru aprobarea unor masuri de reducere a taxelor si impozitelor.

Saptamana trecuta, deputatii din Comisia juridica au dat un raport favorabil, cu unanimitate de voturi, pe legea ANI.

Presedintele Comisiei juridice, democrat liberalul Daniel Buda, a spus saptamana trecuta ca, in opinia sa, noul proiect de lege privind ANI nu mai are hibe, astfel incat nu va mai putea fi declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala.

Presedintele Traian Basescu a decis, pe 20 iulie, sa convoace Parlamentul in sesiune extraordinara pentru a discuta legea de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate, dar si alte doua proiecte.