"Mircea Geoana a acceptat ca timp de sase luni sa nu mai aiba pozitii publice fata de PSD", a declarat luni presedintele partidului social-democrat, Victor Ponta. "Daca va face declaratii vizavi de PSD si de mine, va pleca din partid", a completat Ponta. Geoana, a declarat, citat de Mediafax, ca nu a fost sanctionat de conducerea PSD si ca este vorba despre "o anumita coerenta in comunicarea publica a partidului", lucru pe care il va respecta. Biroul Permanent National al PSD a luat in discutie situatia tensionata existenta in ultima perioada intre Ponta si Geoana.

Iata cele mai importante declaratii facute de Victor POnta la sedinta BPN:

  • Mircea Geoana a acceptat ca timp de sase luni sa nu mai aiba pozitii publice fata de PSD
  • noi nu putem avea la PSD doua volane, doua directii
  • daca domnul Geoana va incalca aceasta decizie, vor urma sanctiuni, inclusiv excluderea din partid
  • PSD are nevoie de o directie clara in acest moment
  • daca va face declaratii vizavi de PSD si de mine, va pleca din partid
  • nu vom face nicio cerere de revocare a dansului din functia de presedinte al Senatului; numai PSD, care l-a propus, poate face acest lucru
  • interesul partidului e mai important decat un interes personal
  • singurul membru PSD care nu a fost de acord pana acum cu deciziile PSD a fost domnul Geoana

Presedinele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, citat de Mediafax, ca nu a fost sanctionat de conducerea PSD si ca este vorba despre "o anumita coerenta in comunicarea publica a partidului", lucru pe care il va respecta. "Dupa cum vedeti, vorbesc!", a spus Geoana, atunci cand a fost intrebat daca a fost sanctionat de BPN al PSD.

Duminica seara, Liviu Dragnea a declarat ca fostul lider al partidului, Mircea Geoana, nu mai poate continua sa vorbeasca impotriva PSD din calitatea de membru al PSD si ca luni, la BPN, aceasta "problema" va fi "transata". Dragnea a spus ca PSD a devenit "in acest moment, un partid ordonat, bine condus si structurat", care "nu mai poate accepta iesiri in decor" ale fostilor lideri, indiferent cine ar fi ei.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a spus vineri ca este "mai pesedist ca oricand" si ca discutiile cu Victor Ponta trebuie sa aiba loc in partid, nu prin intermediul presei. Acesta a raspuns afirmatiilor liderului PSD, care a declarat vineri ca Geoana trebuie sa se decida daca ramane sau nu in partid.

Cu o zi inainte, Geoana a declarat ca atacul la adresa sa lansat de actualul lider al PSD, Victor Ponta, este unul lipsit de colegialitate si bun simt. Fostul presedinte PSD a aratat ca mandatul sau a fost unul productiv pentru Ponta si familia acestuia, care a avut doi ministri si un eurodeputat. Declaratia lui Mircea Geoana a venit dupa ce Ponta, a declarat, intr-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei", ca fostul lider PSD este pentru social-democrati "imaginea esecului, a compromisului, a infrangerilor si a umilintelor".

Ulterior, Geoana a afirmat la Antena 3 ca Ponta este "intr-o criza de crestere" si ca mereu a fost "copilul obraznic, dar tolerat" din partid.