Presedintele Partidului Democrat-Liberal, Emil Boc, a fost prea indulgent cu cei care continua sa critice partidul, a afirmat luni presedintele interimar al PDL Bucuresti, Elena Udrea, citata de Agerpres. Intr-o declaratie facuta imediat dupa reuniunea conducerii centrale a formatiunii, Udrea a spus ca sedintele Biroului Permanent National al PDL au ajuns o chestiune la care "oricine trece pe acolo, intra si participa". In cursul diminetii, deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu afirmase ca "ar fi o greseala sa-i pierdem acum pe Sever Voinescu, Monica Macovei, Traian Ungureanu sau Cristi Preda". Dupa sedinta grupurilor reunite ale PDL, Boc a afirmat ca "tot ce am de spus, spun in interiorul partidului".

Boc "a fost indulgent si dansul recunoaste lucrul acesta. Este presedintele partidului, este cel de la care asteptam sa ia masurile de a ordona partidul si, pana la urma, a avut tot timpul sustinerea noastra. Nu vreau sa ma refer la persoane, dar cred ca trebuie sa existe o disciplina de partid, mai ales cand partidul e la guvernare si s-au luat niste masuri si asa destul de nepopulare", a declarat Udrea.

Faptul ca nu au fost sanctionati dur, de la inceput, cei care criticau in presa PDL, incepand cu acei parlamentari care au votat in favoarea motiunii de cenzura, a facut ca "astazi toata lumea sa vorbeasca in afara partidului, nu in interiorul lui" desi "avem institutii, organisme de conducere a partidului, putem trata lucrurile institutional", a spus Udrea.

Elena Udrea a precizat ca aceasta problema va fi discutata la nivelul BPN, unde ar trebui sa se decida "cum pot fi impuse regulile, pentru ca acestea exista dintotdeauna in statutul partidului".

Udrea a spus ca sedintele Biroului Permanent National al PDL au ajuns o chestiune la care "oricine trece pe acolo, intra si participa": 'Vin toti cei care doresc sa participe si este un lucru bun ca vor sa se implice, insa este greu sa mai iei decizii importante pentru partid cand de multe ori sunt oameni acolo pe care nu i-am vazut niciodata".

In cursul diminetii de luni, inainte de inceperea sedintei BPN, deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu a declarat ca Biroul Permament National al PDL este spectator la o scadere in incredere a partidului. Ea a spus ca nu trebuie "sa ne bagam capul in nisip, precum strutul". Sulfina Barbu a declarat ca e nevoie de o conducere interimara a formatiunii, care sa faca disocierea intre partid si Guvern.

Ulterior, Barbu a afirmat ca "ar fi o greseala sa-i pierdem acum pe Sever Voinescu, Monica Macovei, Traian Ungureanu sau Cristi Preda".

In cursul dupa-amiezii, dupa sedinta grupurilor parlamentare ale PDL, Emil Boc a declarat ca "tot ce am de spus, spun in partid, spre deosebire de altii" si ca "asta inseamna disciplina de partid".