Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca presedintele Traian Basescu "se joaca sau glumeste" cu lucruri importante precum guvernarea tarii, transmite Agerpres. Seful statului a spus vineri, in interviul pentru HotNews.ro, ca nu va avea "nicio ezitare" sa incredinteze guvernarea opozitiei in cazul in care vine cu un program credibil, iar motiunea de cenzura trece.

"Ca si in urma cu cateva zile, domnul Basescu se joaca sau glumeste cu lucruri foarte importante cum ar fi guvernarea tarii. Indiferent de ce spune el, noi vom depune motiunea de cenzura in aceasta toamna, pregatim pentru 16 octombrie programul de guvernare si suntem capabili sa guvernam de o suta de ori mai bine decat o fac Emil Boc si PDL, dar nu cu aceleasi masuri ca ale PDL, ci cu propriul nostru program", a afirmat Ponta.

Replica a venit dupa ce presedintele a tinut sa atentioneze opozitia cu privire la motiunea de cenzura.

"Reiterez un apel pe care l-am facut la Opozitie: atentie la ce va doriti cu motiunea de cenzura, ca s-ar putea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare daca aveti un program corespunzator," a spus Basescu.