Liderul PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca presedintele ar trebui sa-si vada de treburile sale, precizand ca liderii opozitiei vor decide singuri, nefiind lacheii sefului statului, cand sa vina la guvernare, adaugand ca Traian Basescu fie se va supune, fie va fi suspendat.

Intrebat cum comenteaza afirmatia facuta in interviul pentru HotNews.ro de catre presedintele Traian Basescu, care a spus ca in cazul adoptarii unei motiuni de cenzura ar putea sa cheme opozitia la guvernare, vicepresedintele PNL a mentionat ca seful statului ar trebui sa-si vada de treburile lui.

"Adica Traian Basescu ne cheama la guvernare? Spuneti-i din partea mea domnului Basescu sa-si vada de treburile lui. In clipa in care noi decidem pentru o noua majoritate si o noua guvernare, dansul ori va face ceea ce zice Parlamentul, ori va fi suspendat", a sustinut Varujan Vosganian.

Liderul PNL a mentionat ca seful statului nu poate chema opozitia cand vrea el la guvernare si la discutii la Cotroceni, pentru ca PNL si PSD nu sunt lacheii sai.

"Nu ne cheama dansul cand vrea la guvernare, la Cotroceni, ca noi nu suntem lacheii domniei sale", a conchis Vosganian.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca nu va avea "nicio ezitare" sa incredinteze guvernarea opozitiei in cazul in care aceasta vine cu un program credibil, iar motiunea de cenzura trece. Seful statului a mai afirmat ca liderii partidelor care sustin ideea suspendarii sale "risca sa mai aiba o surpriza", ca in 2007.