Biroul Permanent al Senatului a decis, marti, convocarea unei sedinte extraordinare, pe 24 august. Membrii Comisiilor din Senat vor fi chemati din vacanta intre 16 si 23 august. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercurea trecuta, convocarea plenului in sesiune extraordinara pe data de 16 august, pe ordinea de zi figurand legea de functionare a ANI.

Agerpres a scris inainte de sedinta Biroului Permament al Senatului ca atat reprezentantii puterii, cat si cei ai opozitiei par sa cada de acord asupra convocarii unei sesiuni extraordinare saptamana viitoare, incepand cu 16 august, data la care sunt rechemati din vacanta parlamentara si deputatii, insa diferite sunt prioritatile pe care fiecare dintre acestia doresc sa le rezolve inainte de sesiunea ordinara, de toamna.

Conform declaratiilor de luni ale liderului social-democrat Victor Ponta, reprezentantii PSD vor sustine introducerea pe ordinea de zi a celor trei ordonante de urgenta ale Guvernului "extrem, extrem de importante pentru viata de zi cu zi a populatiei" si anume OUG nr. 48 referitoare la legea finantelor publice, OUG 58 referitoare la preluarea spitalelor si OUG 63 privind TVA.

Potrivit declaratiilor presedintelui PNL, Crin Antonescu, cele trei acte normative ale Guvernului sunt "puncte foarte importante" pentru liberali, la Senat, care este prima Camera sesizata pentru dezbaterea acestor ordonante.

In ceea ce priveste PDL, vicepresedintele Gheorghe Flutur a declarat, dupa sedinta conducerii centrale a partidului, ca democrat liberalii sustin introducerea pe ordinea de zi a sesiunilor extraordinare ale ambelor Camere ale Legislativului "proiectele de lege care rezulta din angajamentele Romaniei cu forurile europene si negocierile cu FMI".

Seful statului, Traian Basescu, i-a transmis, in 21 iulie, presedintelui Senatului, Mircea Geoana, solicitarea de intrunire in sesiune extraordinara a acestui for legislativ, in prima parte a lunii august, in vederea dezbaterii si adoptarii a trei proiecte de legi, pentru a accelera actul de justitie: proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a Codului de procedura civila si a Codului de procedura penala; proiectul de lege privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative; proiectul de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor.

Presedintele Traian Basescu a trimis, in 23 iulie, Parlamentului si o cerere de reexaminare a Legii parteneriatului public-privat, sustinand ca OUG 34/2007 privind atribuirea contractelor de achizitie publica are un continut mult mai cuprinzator decat cel al acestei legi.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercurea trecuta, convocarea plenului in sesiune extraordinara pe data de 16 august, pe ordinea de zi figurand legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate.