Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni ca este "manios" pentru ca are un salariu redus cu 25%, avand in vedere ca el este doar bugetar, mentionand ca aceasta scadere "se simte dramatic" la cei cu salarii mici, dar si la parlamentari, relateaza Mediafax.

Intrebat daca a primit fluturasul cu 25% reducere din salariu si de unde are de gand sa taie pentru a se incadra in banii pe care ii va primi, Antonescu a raspuns:

  • "In primul rand, trebuie sa spun ca sunt manios, avand in vedere ca sunt doar bugetar".
  • "In al doilea rand, vreau sa va spun ca aceasta taiere cu 25% se simte dramatic evident la cei cu venituri foarte mici, se simte insa si la cei cu venituri ceva mai mari sau medii, cum este cazul parlamentarilor, pentru ca suma taiata de acolo este una consistenta. Nu stiu foarte bine de unde am sa tai, o sa vad pe parcurs", a adaugat Antonescu.

Pe langa indemnizatia care a fost redusa cu 25%, parlamentarii sunt taxati la toate veniturile si beneficiile cumulate si oferite de la bugetul de stat. Potrivit cheltuielilor parlamentarilor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, pana la aplicarea ordonantei care prevede reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, un parlamentar incasa o indemnizatie in valoare aproximativa de 5.000 RON net.

Pe langa aceasta, alesii neamului mai primesc o suma forfetara echivalenta cu doua indemnizatii, folosita pentru cheltuielile cu cabinetul parlamentar si personalul. Si aceasta suma este redusa cu 25%. Totodata, diurna de deplasare pe care o primesc parlamentarii, de aproximativ 2.000 RON lunar, este de asemenea redusa cu 25 de procente.

  • Potrivit ultimei sale declaratii de avere, datand din octombrie 2009, singurul venit al presedintelui PNL Crin Antonescu a fost indemnizatia de senator, la care se adauga si cea de deputat a sotiei sale, Adina Valean. Pe langa acestea, familia Antonescu-Valean mai detine o casa, un teren, un apartament, un autoturism Dacia, dar si economii de peste 200.000 de euro.
  • Pe de alta parte, senatorul Crin Antonescu se afla in topul parlamentarilor cu cele mai multe absente, potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice privind bilantului activitatii alesilor la jumatatea mandatului, dat publicitatii la inceputul lunii iulie. Astfel,  in sesiunea februarie-iunie, liberalul a avut numai 0,92% din voturile electronice date din Senat, fiind prezent doar la 3 voturi electronice.