Un Guvern format din Partidul Democrat Liberal si Partidul National Liberal ar fi imposibil, cel putin pana in 2015, a declarat la RFI liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti. El a spus ca alegeri anticipate nu au avut loc si nici nu vor avea loc in Romania, deoarece ar fi "inoportune si imposibile". Hasotti a adaugat ca PSD isi face iluzii daca isi inchipuie ca Traian Basescu va numi un premier social-democrat, in cazul in care partidul va castiga alegerile.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Colaborarea dintre PNL si PSD trebuie sa fie una cat se poate de buna, de corecta, de fructuoasa. Sigur, caderea Guvernului Boc reprezinta prioritatea prioritatilor. Eu cred ca relatia dintre PSD si PNL trebuie sa fie una corecta si pe principii de egalitate. Nu mi se pare corect ca o motiune sa fie redactata exclusiv de PSD, pentru simplul motiv ca noi nu avem parlamentari suficienti. Textul trebuie sa fie un text comun, pentru ca altfel PNL ar crea iluzia ca s-ar situa la remorca PSD-ului".
  • "Cred ca o colaborare a Opozitiei trebuie sa fie fructuoasa si totala si nimeni sa nu-si aroge dreptul de a fi mai in Opozitie cu PDL-ul decat celalalt. Iata de ce cred ca motiunea de cenzura trebuie redactata de cele doua partide si sustinuta de cele doua partide in egala masura".
  • "Haideti sa fim realisti : alegeri anticipate in Romania nu au avut loc si nu vor avea loc, mai ales in conjunctura politica de astazi, cand PD-ul a scazut sub 20%, cand totusi ne aflam intr-o situatie economica mai mult decat delicata, o conjunctura internationala de asemenea delicata. Eu cred ca nici nu ar fi oportune alegerile anticipate, dar cred ca nici nu sunt posibile, pentru ca intotdeauna se va gasi o majoritate parlamentara eterogena, adica din tot arcul parlamentar, care sa nu fie de acord cu alegerile anticipate. Or noi spunem in continuare, haideti sa stam la masa si sa vedem in ce masura nu este posibil un Guvern si aici sunt mai multe formule: de tehnocrati, politic, jumatate tehnocrati-jumatate politic, un Guvern gen Johannis".
  • "PSD-ul isi face iluzii daca-si imagineaza ca va obtine mai mult de 40%-42% - nimeni n-a obtinut pana acum mai mult de 35% - si ca fiind primul partid cu 40%, Traian Basescu va numi un prim-ministru din partea PSD-ului".
  • "Eu am sa va spun un punct personal de vedere: in opinia mea, o colaborare PNL-PDL este imposibila, cel putin pana in 2015. Si iata care sunt argumentele: o totala lipsa de incredere in PDL, cu care am guvernat si in timpul Conventiei si ati vazut ce s-a intamplat, am guvernat si impreuna si ati vazut ce s-a intamplat. Doi: o totala lipsa de incredere in domnul Traian Basescu, care s-a comportat cu noi asa cum s-a comportat si care a vrut realmente sa ne scoata de pe scena politica. Trei: de trei-patru ani de zile, Partidul National Liberal este cel mai criticat de PDL, este partidul care, chipurile se face vinovat de toate relele din aceasta tara. Cat de moral ar fi - pentru ca si politica are morala ei - sa facem acum un Guvern cu PDL-ul? Patru: aproape jumatate din parlamentarii PDL sunt fosti membri si parlamentari PNL, care in momente foarte critice, in momente delicate au gasit de cuviinta nu numai sa faca aceasta migratie politica mai mult decat condamnabila, ci chiar sa injure Partidul National Liberal si sa jigneasca. Cum as putea eu sa fac parte din aceeasi majoritate parlamentara cu Cristian Boureanu, de exemplu sau cu Gheorghe Flutur?".