Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis convocarea unei sesiuni extraordinare pentru data de 16 august. Pe ordinea de zi se afla proiectul privind Agentia Nationala de Integritate, urmatoarele puncte urmand a fi, la propunerea PNL, doua proiecte de legi care in prezent se afla la Comisia de buget, a anuntat, miercuri, Roberta Anastase.

Potrivit acesteia, cele doua proiecte de lege sunt propunerea legislativa privind combaterea platilor intarziate si un proiect pentru aprobarea unor masuri de reducere a taxelor si impozitelor, relateaza Agerpres.

Curtea Constitutionala a decis, in 19 iulie, ca este neconstitutionala Legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), in urma unei sesizari formulate de presedintele Traian Basescu.

Seful statului a trimis, in 21 iulie, scrisori presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care solicita convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara la inceputul lunii august.