Presedintele PNL Crin Antonescu s-a aratat, marti, nemultumit de rezultatele intalnirii conducerii liberale cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) afirmand ca oficialii acestei institutii nu au raspuns satisfacator la intrebarile adresate de liberali, ci au spus "o poezie", relateaza Agerpres.

"Fondul are o poezie de spus si o spune cam peste tot. Exista momente de jena, iar simtul umorului - si al nostru si al dansilor - ne ajuta sa trecem peste. Pentru ca in momentul in care ne spun noua cat de bine e si cum merge treaba de bine ne uitam in colturi diferite ale incaperii si zambim in colturi diferite ale gurii", a declarat Antonescu.

El a afirmat ca oficialii FMI nu le-au spus liberalilor care este planul de actiune pentru cresterea economica, ci au aratat doar ca ar fi bine ca economia sa se dezvolte

"S-a vorbit din nou, ca asta e poezia - poezia e poezie, o recunosti oriunde - despre nevoia ca Guvernul sa faca si sa dreaga", a mai relatat Antonescu din discutiile dintre delegatia FMI si cea a PNL.

Crin Antonescu a spus ca atunci cand liberalii cer explicatii cu privire la declaratiile optimiste ale FMI cu privire la situatia economica a Romaniei, nu fac acest demers din ratiuni electorale.

"Din punct de vedere electoral, Guvernul Boc si seful acestui Guvern, presedintele Basescu, pot fi laudati intruna, nu doar de FMI, ci si, cum le-am spus, de sfantul parinte, Papa de la Roma. Romanii stiu, oricat de mult ar fi laudat acest Guvern din afara, care este adevarata sa prestatie. Pe noi insa ne intereseaza ca FMI si reprezentantii sai, atunci cand fac declaratii publice, sa aiba legatura cu realitatea, sa spuna adevarul si sa fie exigenti, pentru ca banii pe care astazi Guvernul Boc ii imprumuta si cheltuieste vor fi platiti de catre noi toti", a explicat Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca oficialii Fondului nu au dat raspunsuri satisfacatoare cand au fost intrebati cum ar fi fost un insucces, din moment ce o scadere economica de peste 10% in doi ani si o diminuare cu peste o treime a veniturilor pentru o larga categorie de cetateni se numeste succes.