Sedinta Consiliului de Coordonare Judeteana (CCJ) a PDL Constanta a debutat cu scantei, sambata, la 7.30, cand reprezentantii celor doua tabere din filiala au incercat sa-si impiedice intrarea in cladirea Casei de Cultura a Sindicatelor, unde era programata intalnirea, relateaza Mediafax.

Totusi, dupa o repriza de imbranceli, toti combatantii au reusit sa intre in incinta.

Presedintele PDL Constanta, senatorul Mircea Banias, a declarat ca dimineata, cand a venit la Casa de Cultura, i s-a spus ca sala este inchiriata pentru o chestiune personala si nu i s-a permis accesul.

"Am avut o firma de paza angajata, care sa ne ajute la accesul membrilor de partid in sala. Am avut surpriza sa constatam ca dimineata, cand am venit noi, existau cativa colegi care si-au petrecut noaptea prin sala si aveau o firma de paza angajata, care ne-a refuzat accesul. Nu ne asteptam sa fie oameni in papuci de casa, care sa ne spuna ca sala este inchiriata pentru o chestiune personala", a declarat Banias.

De cealalta parte, deputatul Maria Stavrositu a contestat calitatea de membri de partid pentru oamenii din tabara lui Mircea Banias, spunand ca acestia sunt angajati la mai multe firme din port si au venit la sedinta fiind amenintati cu pierderea locurilor de munca.

Banias a catalogat ca nefondate aceste informatii si a acuzat-o pe Stavrositu ca astfel ii jigneste pe colegii sai de partid, care au fost in sala.

Sedinta a continuat cu alte incidente.

Mircea Banias a constatat ca nu are un microfon la care sa vorbesca salii si a acuzat cealalta tabara ca l-a ascuns. In cele din urma, dupa aproximativ zece minute, in care Banias a incercat sa se faca totusi auzit, i-a fost adus un microfon. "Acesta este comportamentul acelora care au organizat alegerile nestatutare la municipiu. Vor sa distruga partidul", a spus Banias.

In timpul discursului sau s-au auzit cateva strigate "Jos Banias!".

La un moment dat, Laurentiu Mironescu, prim-vicepresedinte al organizatiei municipale a PDL Constanta, dupa alegerile contestate de acum cateva saptamani, a incercat sa vorbeasca la un alt microfon in acelasi timp cu Banias, dar marea majoritate a salii a inceput sa strige "Hotii, hotii !", sa fluiere si sa-l impiedice pe Mironescu sa vorbeasca. In cele din urma, Mironescu a renuntat sa mai tina un discurs.

In plus, a existat o disputa si intre Mircea Banias si Maria Stavrositu, atunci cand deputatul a incercat sa vorbeasca fara a primi cuvantul, iar liderul organizatiei judetene i-a replicat: "Vorbiti cand va spun eu, nu cand vreti dumneavoastra".

Mai multi membri PDL, aflati in partid inca de la infiintare au recunoscut ca niciodata nu au mai vazut ceva de felul sedintei Consiliului de Coordonare Judetean.

Momentele tensionate insa nu s-au sfarsit: un reprezentant din tabara lui Mircea Banias a rupt convocatorul celeilalte tabere, iar un alt sustinator al acestuia a stropit-o cu apa pe Maria Stavrositu.

"Este clar ca trebuie gasita o alta solutie la cum s-a comportat o buna parte din partid. Un membru al Biroului Permanent Judetean ia convocatorul, il rupe, trage scaunul de sub secretarul general al partidului, iar un alt membru al Biroului Permanent Judetean uda cu apa un alt membru BPJ, nu se poate sa mai functionam in aceasta formula", a declarat Maria Stavrositu.

Mircea Banias sustine, in schimb, ca s-a ajuns la scandalul din CCJ pentru ca unii membri din PDL nu stiu sa piarda: "As vrea sa comentez mai putin atitudinea lor si felul cum s-au comportat, sunt oameni care nu stiu sa piarda. Ati fost pe parcursul intalnirii in sala si ati vazut modul in care s-a manifestat sala si modul in care s-a votat si majoritatea covarsitoare, care s-a exprimat asa cum am cerut sa o faca, adica statutar, asupra punctului de pe ordinea de zi avut in convocator. Regret ca au avut loc asemenea incidente, este descalificant pentru unii din colegii mei ca nu stiu sa piarda".

El a precizat ca nu a primit reprosuri de la conducerea centrala a partidului fata de situatia intregistrata sambata la Constanta, pentru ca anticipase atmosfera. "Nu am primit reprosuri de la centru, eu i-am avertizat pe colegii mei din Biroul Permanent National ca, probabil, vor avea loc incidente daca se convoaca CCJ", a spus senatorul Banias.

Dincolo de conflict, atat Mircea Banias cat si Maria Stavrositu au mentionat ca au sprijinul Elenei Udrea, coordonatorul filialei judetene PDL Constanta. "Am vorbit cu doamna Udrea in aceasta dimineata, mi-a spus ca s-a ajuns prea departe, ca l-a salvat de prea multe ori (Mircea Banias - n.r.), mai departe nu mai putem merge asa", a declarat Stavrositu.

"Am vorbit de doua ori cu doamna Udrea in aceasta dimineata, m-a rugat sa incerc sa pastrez calmul si sa avem o sedinta linistita. Dansa este plecata din tara si am sa o informez de rezultatul votului de astazi. Elena Udrea trebuie sa vegheze la respectarea statutului, in calitate de coordonator al organizatiei de la Constanta", a spus, la randul sau, Banias.

Finalul sedintei a fost insa lipsit de incordare, probabil si pentru faptul ca majoritatea membrilor parasisera sala in momentul cand au fost anuntate cele doua rezultate contradictorii ale votului.