Voiculescu ii cere lui Basescu sa refaca cererea de convocare a Parlamentului si sa precizeze durata sesiunii extraordinare. Basescu ii raspunde: Prima parte a lunii august inseamna 1-15

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 28 iulie 2010, 15:22 Actualitate | Politic


Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu i-a transmis, miercuri, presedintelui Traian Basescu, prin intermediul unei scrisori deschise, ca este necesar sa refaca cererea de convocare a sesiunii extraordinare a Parlamentului si sa mentioneze si durata de desfasurare a acesteia, in conformitate cu prevederile regulamentului Camerei superioare a legislativului. Seful statului i-a raspuns, la randul sau printr-o scrisoare, ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare in prima parte a lunii august se refera la perioada "1-15 august".

"Pentru a putea derula procedurile parlamentare prevazute de Regulamentul Senatului, este necesar sa refaceti cererea dumneavoastra si sa mentionati si durata de desfasurare a sesiunii extraordinare, in conformitate cu prevederile art. 81 alin.(2) din Regulamentul Senatului. Dupa ce solicitarea dumneavoastra va indeplini toate conditiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate si va decide calendarul si ordinea de zi a sesiunii extraordinare", i-a transmis Voiculescu lui Basescu prin intermediul scrisorii deschise, citata de Agerpres.

Voiculescu, care precizeaza ca are responsabilitatea de a asigura conducerea Senatului in perioada 19 iulie-7 august, Mircea Geoana aflandu-se intr-o vizita oficiala in SUA, spune ca a primit si a analizat "cu atentie" solicitarea privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si propune ca pe ordinea de zi sa se afle si alte normative.

"Am primit si am analizat cu atentie solicitarea dumneavoastra privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului Romaniei. Consider ca ar fi oportun sa includem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, pe langa cele trei proiecte de lege pe care le propuneti, si anumite modificari legislative a caror dezbatere in Parlament este extrem de necesara pentru economia si societatea romaneasca: Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale", se mentioneaza in scrisoarea deschisa semnata de vicepresedintele Senatului.

Dan Voiculescu mai propune introducerea pe ordinea de zi a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sanatatii in vederea descentralizarii, modificarea Codului Fiscal in sensul reducerii la 5% a TVA la alimentele de baza si pentru constructiile noi, dar si instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proportional cu reducerile salariale suferite.


Presedintele Traian Basescu a transmis la randul sau, miercuri, o scrisoare vicepresedintelui Senatului, Dan Voiculescu, in care precizeaza ca in solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare a precizat durata acesteia, asa cum prevede Regulamentul Senatului.

Totodata, in
scrisoarea postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale, seful statului ii sugereaza lui Dan Voiculescu sa solicite, la randul sau, convocarea unei sesiuni extraordinare in vederea dezbaterii proiectelor pe care le considera prioritare.

Scrisoarea presedintelui Basescu catre vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu:

Avand in vedere scrisoarea dumneavoastra nr. IV155/lm din 28 iulie 2010 prin care ne solicitati refacerea solicitarii noastre de convocare a Senatului Romaniei in sesiune extraordinara, in sensul mentionarii duratei de "desfasurare a sesiunii extraordinare, in conformitate cu art. 81 alin. (2) din Regulamentul Senatului" si completarea ordinii de zi a acestei sesiuni, va comunicam urmatoarele:

1. Prin adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, in temeiul art. 66 alin. (2) din Constitutia Romaniei, am solicitat intrunirea in sesiune extraordinara a Senatului Romaniei "in prima parte a lunii august". In mod firesc, prin aceasta formulare, am avut in vedere perioada 1-15 august 2010. Am inteles sa propunem aceasta formulare decenta, cu privire la durata sesiunii extraordinare, pentru a da posibilitatea Senatului Romaniei sa-si stabileasca programul de activitate in acest interval propus. Daca formularea "in prima parte a lunii august" va creeaza confuzii, mai mult sau mai putin formale, cu privire la intervalul in care urmeaza a se desfasura sesiunea extraordinara a Senatului Romaniei, va solicitam sa luati act ca intelegem ca aceasta sesiune extraordinara sa se desfasoare in perioada 1 august - 15 august 2010.

2. In ceea ce priveste ordinea de zi propusa pentru sesiunea extraordinara, aceasta ramane neschimbata in conformitate cu adresa noastra nr. 1918 din 21 iulie 2010, proiectele de lege propuse spre dezbatere fiind o necesitate pentru accelerarea actului de justitie, cerinta mentionata in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

3. Avand in vedere inalta functie pe care o detineti pana in data de 7 august 2010, va puteti adresa Biroului Permanent al Senatului Romaniei, pentru ca in conformitate cu art.81 alin.(1) din Regulamentul Senatului, sa convoace o alta sesiune extraordinara a Senatului care sa includa pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastra, proiecte "extrem de necesare pentru economia si societatea romaneasca", sens in care va uram succes.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3335 vizualizari

 • +33 (35 voturi)    
  Felix? (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:31)

  curios [anonim]

  adica acest secu dovedit DEFINITIV cu acte, mai este VP la senat??? desi a dat o declaratie in care zice ca nu e? Mona Musca n-a fost mazilita pt.asta?
  • +16 (18 voturi)    
   ce buna era lustratia (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:47)

   constant [utilizator] i-a raspuns lui curios

   pai d-asta aveam nevoie de lustratie pentru ca securistii sa nu mai aiba acces in administrarea statului;

   incepe circul inainte de 1 septembrie
   • +5 (5 voturi)    
    si unde erau astia care se vaita acum (Miercuri, 28 iulie 2010, 17:11)

    zaboo [utilizator] i-a raspuns lui constant

    ca nu-s bani de pensii si ca avem acesti politicieni? in Piata, aplaudandu-i pe mineri...
   • -4 (4 voturi)    
    Eu n-am inteles cu e cu lustratia (Miercuri, 28 iulie 2010, 17:27)

    Cocolores [anonim] i-a raspuns lui constant

    Lustratia era sa nu mai patrunda securistii la putere? Sau sa nu mai patrunda anumiti securisti la putere?

    Circul a inceput de mult ,acum continua.
  • +16 (18 voturi)    
   mona musca (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:51)

   masteryodda [utilizator] i-a raspuns lui curios

   ea nu avea antenele si nu il platea pe vuvuzel badea, cizmacu, laptoape si zefirea sa vorbeasca la comanda
  • +16 (18 voturi)    
   Cum adica de ce? (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:53)

   traian [anonim] i-a raspuns lui curios

   Comparatia imi pare deplasata! Cu toate pacatele ei de dinainte de Lambada Mona Musca a incercat si cred ca a si reusit sa faca multe lucruri bune dupa 1990.
   Bine,probabil ca tocmai de aceea Mona Musca a iesit din joc iar altii nu...
  • -13 (17 voturi)    
   Curiosule, (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:53)

   Cocolores [anonim] i-a raspuns lui curios

   vezi ca mai sunt si alti 'secu' in articol.
   Asa curios cum esti nu te-ai intrebat cine or fi?
   • -7 (9 voturi)    
    Bagati puternic minusuri baieti! (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:44)

    Cocolores [anonim] i-a raspuns lui Cocolores

    Asa-mi trebuie c-am uitat sa specific ca Voiculescu este 'secu' cel rau si restul din articol sunt 'secu' cei buni si ca ei(cei buni) ne-au aparat de dusmanii poporului.
    Scuzati, m-am corectat.
  • +15 (17 voturi)    
   felix stie sa miorlae (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:10)

   nenea [anonim] i-a raspuns lui curios

   nu-l mai scoate nimeni pe asta de la putere. felix are coada lunga, miorlait tacticos si gheare ascutite.
  • -10 (18 voturi)    
   dar (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:10)

   geo12 [utilizator] i-a raspuns lui curios

   nu te contrazic in privinta lui voiculescu...dar sunt curios ce a facut base in perioada aia, dosarul lui unde este? sincer, chiar nu stiu...pe el l-a cercetat cineva? ....referitor la subiect, "prima parte" a lunii nu e neaparat "prima jumatate", depinde cat de mari sunt "partile"... oricum grotesc spectacolul pe care ni-l ofera politicienii (toti, inclusiv voiculescu si base) in situatia actuala!
  • +5 (5 voturi)    
   mai mult (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:40)

   sadwank [anonim] i-a raspuns lui curios

   Chiar mai mult decit atit, la un moment dat (2007), in legislatura trecuta Felix si-a dat demisia. Era momentul in care CNSAS-ul ii daduse verdict de politie politica (bineinteles, el a motivat altfel gestul).
   Pe 31 ianuarie 2008, Curtea Constitutionala decide, urmare a unei sesizari facute de Felix, ca legea pe baza careia functioneaza CNSAS este neconstitutionala - se zvonea chiar ca CNSAS poate sa se desfiinteze.
   In februarie 2008, guvernul da o ordonanta prin care CNSAS continua sa functioneze ca si pina atunci, numai ca nu mai are voie sa dea decizii, chestia fiind trecuta catre instantele de judecata.
   Cu alte cuvinte, CC l-a cam spalat pe Felix: din negru l-a facut gri incert. Urmeaza ca timpul si uitarea sa desavirseasca operatia si sa-l vedem alb ca neaua.
  • -2 (4 voturi)    
   Este, cu voturi de la portocalii. (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:43)

   joness [anonim] i-a raspuns lui curios

   Da, este, deoarece dupa ceva ezitari, in ianuarie 2009 PDL a acceptat sa sustina cererea aliatului de atunci PSD pentru a il vota la functia de VP al Senatului. :D
 • +6 (8 voturi)    
  lasand la o parte securistii dovediti (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:41)

  gheorghe [anonim]

  bataie de joc pe bani publici !
 • +12 (14 voturi)    
  Sa intelegem ca... (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:41)

  Claude [anonim]

  .... Geoana a plecat la stapinii sai din SUA (se stiu cine de la ultimele alegeri) sa primeasca noi ordine pentru o eventuala viitoare suspendare a lui Basescu iar turnatorul Felix sta cu labele pe scaunul Senatului ca nu cumva sa vina altcineva sa se aseze.
  • -3 (7 voturi)    
   Claude, (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:25)

   Cocolores [anonim] i-a raspuns lui Claude

   trebuie sa te hotarasti care ne sunt de fapt stapanii.
   Cand Geoana s-a dus la Moscova erau rusii stapanii, acum sunt americanii?!.
   Sper sa nu se duca Geoana din greseala prin Congo ca am incurcat-o.
   Oricum se pare ca esti 'beton' in politica.
   • +1 (3 voturi)    
    Ne vad postac pe hotnews... (Miercuri, 28 iulie 2010, 17:09)

    Claude [anonim] i-a raspuns lui Cocolores

    ....din pacate DOAR postac. Altfel ai fi putut citi citeva articole foarte bune ale dlui Tapalaga. Si poate ai fi inteles si la ce stapini ma refeream. Asa insa, repet, nu esti decit un simplu postac.
 • -17 (19 voturi)    
  uite o faza tare (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:43)

  cristi [anonim]

  ce ma bucur ca i-a tras-o cineva lui Base exact pe stilul lui. bravo Voiculescu
  • +14 (16 voturi)    
   Tembel (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:17)

   trtt [utilizator] i-a raspuns lui cristi

   Alo pe ce lume traiesti ?....esti dus cu pluta?
  • +3 (3 voturi)    
   . (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:59)

   sache [anonim] i-a raspuns lui cristi

   mai citeste odata scrisorile ca sa vezi cine cui i-a tras-o
 • +16 (20 voturi)    
  halal tara (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:49)

  berenger [utilizator]

  in care o jigodie ca felix a ajuns sa fie in fruntea senatului... inlocuind o jigodie putin mai mica...
 • +13 (15 voturi)    
  o socotitoare (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:50)

  A Dandanache [utilizator]

  Voiculescu are nevoie de o socotitoare. Ca acum va incepe cu alte vaicareli, ba ca 1-15 e prea mult, ba ca el are nevoie sa-i stabileasca Basescu si ora si minutul exact, ba ca sa precizeze daca e AM sau PM, da nu cumva e august 2011, este inainte sau dupa anul zero, ca poate fi si august -2010...
 • +8 (10 voturi)    
  tara piere... (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:51)

  Locke [anonim]

  si astia se bat in scrisori..vai si amar!
 • +10 (10 voturi)    
  se da voiculescu in important!! (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:52)

  liviu [anonim]

  Ce mare onoare are voiculescu acuma sa fie si el sefu senatului poate perde tot ce furat ,numai ce furat !! nimic alceva !!!!!!!!!!??dar cum are in vedere sa mai puna mina pe ce amai ramas nu se stie?!!
 • +16 (16 voturi)    
  cat tupeu are ...oare de unde? (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:53)

  agora [anonim]

  Oare cand va veni vremea sa nu mai auzim de acest motan infatuat ?/felix, parca?/
 • -5 (9 voturi)    
  Felix face valuri (Miercuri, 28 iulie 2010, 15:57)

  Ostropel [anonim]

  In loc sa ceara disperat reducerea numarului de parlamentari conform referendumului care ar duce probabil la alegeri anticipate, parlament fara PDL, demiterea lui Basescu, pe Felix il roade de TVA-ul pentru firmele lui de papa...
 • -7 (9 voturi)    
  de-aia nu mai paote romanul, de sesiunea lor... (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:10)

  Dedalus [anonim]

  Ilustrarea clara a proverbului cu "Tzara arde si baba se piaptana".

  Toti acesti caraghiosi (includ aici pe Voiculescu, dar nu ma interneseaza faptul ca a fost securist, nu are relevanta) si pe Basescu (nu ii sunt principial impotriva , cum au unii obiceiul de "Gica Contra") ar trebui sa isi utilizeze macar 1% din timp (nu spun 10%, spun doar 1 (unu) % din timp pentru scoaterea tzarii din ....

  In loc de asta, isi scriu romane epistolare, in timp ce tot felul de nemernici fac tot ce pot pentru a fura tot ce a mai ramas prin buget.

  Fac asta cu pretul distrugerii totale a sectorului de afaceri romanesc.

  Acesti oameni si-ar vinde mama pentru o excursie in Anglia (si cred ca unii chiar au facut-o...) dar daca pot sa ia pielea de pe un intreprinzator roman, va garantez ca o fac.

  Am exemple de ministri care au platit fara sa cracneasca milioane de euro firmelor straine, dar care le cauta si in k... pe cele din Romania ca sa le lase sa castige un contract de stat de 10.000 EUR.

  Toate conditiile de licitare si toata legea achizitiilor publice sunt favorabile firmelor straine, nimeni nu vrea (vedeti mai jos de ce..) sa ia in contract firme romanesti.

  Asa ca strainii iau ei contractele, dau shpaga de 10-50% cui trebuie, pe 10% iau firme romanesti sa faca totusi ceva, iar restul (pana la 40%) e profitul lor.

  Asta se intimpla in Romania de acum, pe miliarde de EUR si cu concursul legislatiei romanesti!

  Asa ca dati-mi voie sa ma c... pe toate intentiile de doi bani ale unora care discuta daca sa convoace Parlamentul din 2 august sau din 5 august...
 • +6 (6 voturi)    
  nu mai e mult (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:14)

  Cifre [utilizator]

  ii va veni si lui randul... are prea multa influenta si prea multi oameni la mana ca sa fie dat jos asa repede ca Musca. Rabdare si onoare :)
 • +13 (13 voturi)    
  varanul (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:20)

  "parera mea" [anonim]

  Este strigator la cer.Mona Musca a fost ostracizata si scoasa din viata publica pentru informatii benigne oferite securitatii.Am acceptat,cu toate ca actiona ca un om care a rupt-o cu trecutul si care isi aducea o contributie onesta la instaurarea democratiei in amarita asta de tara.Dar nenorocitul asta de securist abject cum mai rezista si inca intr-o functie publica ?Chiar in halul asta ne-a luat Dumnezeu mintile ?
  • +4 (4 voturi)    
   daca stai sa te gandesti (Miercuri, 28 iulie 2010, 17:16)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui "parera mea"

   ca tara asta a votat de trei ori Iliciov, faza cu luatul mintilor e reala :D
  • +1 (1 vot)    
   DA !! (Miercuri, 28 iulie 2010, 20:26)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui "parera mea"

   Chiar asa !
 • +9 (9 voturi)    
  super :) (Miercuri, 28 iulie 2010, 16:59)

  break a leg [utilizator]

  "Avand in vedere inalta functie pe care o detineti pana in data de 7 august 2010..." cred ca la faza asta base era deja sub masa :)))
 • +7 (7 voturi)    
  cea mai misto parte (Miercuri, 28 iulie 2010, 17:05)

  panfil flecaru [anonim]

  3. Avand in vedere inalta functie pe care o detineti pana in data de 7 august 2010, va puteti adresa Biroului Permanent al Senatului Romaniei, pentru ca in conformitate cu art.81 alin.(1) din Regulamentul Senatului, sa convoace o alta sesiune extraordinara a Senatului care sa includa pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastra, proiecte "extrem de necesare pentru economia si societatea romaneasca", sens in care va uram succes.

  ..........................

  no comment. hahaha !
 • +2 (2 voturi)    
  Buna era lustratia! (Miercuri, 28 iulie 2010, 18:27)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  nu-l mai vedeam in ziare pe bocancul de Voiculescu.

  Greata!
 • -2 (2 voturi)    
  totul la Basescu e bataie de joc (Joi, 29 iulie 2010, 8:56)

  vlad [anonim]

  eu nici nu mai bag in seama ce face Basescu pentru ca stiu ca totul nu este altceva decat o mare bataie de joc si chiar m-am saturat si de el si de toti lingaii lui


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by