Guvernul nu va mai modifica taxele in anul 2010, insa, din anul urmator, eventuale schimbari de fiscalitate pot fi discutate, a declarat, marti, la Antena 3, vicepremierul Marko Bela.

El a fost intrebat daca sunt adevarate recentele informatii aparute in presa potrivit carora Guvernul ia in calcul reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, concomitent cu majorarea taxei pe valoarea adaugata de la 24% la 25%.

"In coalitie, aproape saptamanal, exista o bursa de idei. Fiecare vine cu fel de fel de idei, prin care vom salva Romania. Un lucru e cert, in ceea ce ne priveste: anul acesta consideram ca am incheiat capitolul majorarilor de taxe, respectiv reducerilor. De la 1 ianuarie, e liber", a raspuns Marko Bela, citat de Agerpres.

El s-a referit si la reasezarea salariilor din sectorul bugetar la nivelul de dinainte de scaderile cu 25%.

Pe de alta parte, presedintele UDMR a catalogat drept "amenintari" unele afirmatii ale lui Gyorgy Frunda, senator al Uniunii, potrivit carora aceasta formatiune politica ar trebui sa iasa de la guvernare, Marko Bela declarandu-se impotriva acestei "sugestii".