Presedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, vineri, ca nu este de acord cu initiativa liderului fondator al PC, Dan Voiculescu, de a solicita conducerii Senatului sa discute oportunitatea inceperii procedurilor suspendarii sefului statului, relateaza Mediafax.

"Nu o voi sustine. Vorbesc in calitate de presedinte al UDMR", a precizat Marko Bela.

Vicepremierul Marko Bela a afirmat ca, in acest context de criza, este nevoie de stabilitate politica.

"In general, sunt de parere ca in aceasta perioada de criza economica avem nevoie de stabilitate politica si de solidaritate politica, daca e posibil, nu de astfel initiative", a spus el.

Dan Voiculescu a solicitat suspendarea lui Traian Basescu, o cerere in acest sens fiind depusa la Senat inca de la 1 iulie, transmit televiziunile de stiri. Voiculescu arata ca seful statului promoveaza masuri anti-sociale si ilegale: "precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor... S-a plasat premeditat in conflict cu societatea romaneasca, a transformat Presedintia intr-un supra-guvern... Pe scurt, Presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia", se arata in solicitare. Informatia apare la o zi dupa ce un sondaj de opinie realizat de IPP arata ca 65% dintre romani ar vota pentru demiterea presedintelui, daca ar avea loc un referendum.