Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni ca ezita sa preia functia de lider al deputatilor social-democrati, deoarece "ar fi prea mult pentru el si nici nu ar fi normal".

"Da, chiar ezit, pentru ca sunt deja presedinte al Consiliului National. Ma ocup deja la nivelul Consiliului de ceea ce cred eu ca este extraordinar de important - un program de guvernare care sa fie gata in octombrie, de cautarea unor oameni care eventual sa poata intra in echipele noastre de guvernare si nu este foarte simplu. (...) Sunt si vicepresedinte al Camerei. Ar fi mult prea mult si nici nu ar fi normal", a spus Nastase, citat de Agerpres.

El a facut aceste afirmatii in contextul in care se discuta despre un posibil plan de intrare la guvernare, prin crearea unui Guvern de serviciu pentru pregatirea alegerilor anticipate, dupa demiterea Executivului condus de Emil Boc printr-o motiune de cenzura ce ar putea sa fie initiata in toamna.

Nastase a mai apreciat ca Viorel Hrebenciuc isi face treaba foarte bine ca lider al deputatilor PSD.

Adrian Nastase a reafirmat ca nu este tentat nici de functia de presedinte al statului si nici de cea de lider al PSD.

Presedintele PSD, Victor Ponta, afirma ca liderul deputatilor social-democrati, Viorel Hrebenciuc, l-a anuntat ca nu-si mai doreste sa candideze pentru functia pe care o detine in acest moment.