Reducerea fiscalitatii, in special scaderea TVA si a cotei unice, reprezinta o solutie pentru iesirea din criza, este de parere liderul liberal Crin Antonescu: "Noi, in general, suntem partizanii unei fiscalitati scazute, in aceste conditii, cu atat mai mult. Va reamintesc ca, in jurul nostru, Bulgaria are o cota unica 10%, Ungaria - cota unica 10%, Republica Moldova - nu mai vorbesc pentru ca acolo este alt regim de afaceri. Trebuie sa ne gandim la acest lucru", potrivit Agerpres.

  • "La taxa pe valoarea adaugata vorbim de diferentieri. Noi am vorbit de un TVA de 5% - constructii, tranzactii cu constructii, anumite produse alimentare", a adaugat presedintele PNL, care considera ca, in Romania,  lucrurile vor merge in directia buna doar daca vor veni la putere oameni care sa faca totul pentru cetateni, nu pentru clientela politica.
  • "Daca in Romania nu vin la putere oameni care sa inteleaga, in sfarsit, ca trebuie sa faca tot ce le sta in putere, sa-si bata capul, cum pot ei, mai inspirati, mai putin inspirati, ca sa faca politica pentru cetatenii si contribuabilii acestei tari si nu pentru clientela lor nu se mai poate. Nu mai rezista nimic. O asemenea gandire si un asemenea angajament exista in spatele proiectului Johannis", a incheiat Crin Antonescu.