Liderul grupului deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a anuntat, joi, ca va renunta la sefia grupului PSD din Camera Deputatilor. Hrebenciuc a confirmat inaintea sedintei Comitetului Executiv ca renunta la functie dupa ce in prealabil presedintele PSD, Victor Ponta a facut anuntul la Antena3. Sursele Hotnews.ro sustin ca retragerea lui Hrebenciuc are legatura cu esecul PSD la votul privind judecatorii CCR.

"Acum pot sa va devoalez. Inca din iarna nu aveam de gand sa mai candidez pentru functia de lider de grup si mare parte din colegii mei stiu acest lucru, dar, atunci, la vremea respectiva, a aparut un contracandidat. Daca atunci as fi anuntat ca nu mai vreau sa mai candidez, toata lumea ar fi interpretat ca fug de competitie. Nu am fugit de competitie", a declarat Hrebenciuc, citat de agentia Mediafax.

Liderul PSD a precizat ca va ramane vicelider al grupului si ca va participa la sedintele BPN al PSD in calitate de invitat.

Declaratia sa vine dupa ce presedintele PSD, Victor Ponta a declarat la Antena3 ca Hrebenciuc l-a anuntat ca renunta la sefia grupului de la Camera.

Sursele HotNews.ro sustin ca retragerea "sforarului" PSD are legatura cu votul privind alegerea judecatorilor de la Curtea Constitutionala. Hrebenciuc ar fi pierdut atunci la negocieri multe voturi pentru respingerea propunerii PDL pentru Curtea Constitutionala. PSD a pierdut controlul Curtii Constitutionale datorita votului din Parlament la numirea unor noi judecatori ai institutiei. Conducerea PSD a fost nemultumita de modul in care a negociat Hrebenciuc voturile la Camera Deputatilor, sustin sursele citate.

De altfel, la inceputul sesiunii februarie-iulie, deputatii sustinatori ai noii conduceri PSD au incercat sa-l debarce pe Viorel Hrebenciuc de la sefia grupului Camerei insa, fara succes. Contracandidatul sau a fost Ioan Munteanu care intre timp a plecat din PSD la independenti.

Sursele HotNews.ro sustin ca pretendentii la fotoliul de lider al deputatilor PSD sunt Aura Vasile, Mircea Dusa si Valeriu Zgonea.