Deputatul Daniel Oajdea, exclus, recent, din PDL, a declarat, joi, ca intentioneaza sa propuna, la inceputul viitoarei sesiuni parlamentare, un proiect de hotarare a Camerei Deputatilor privind infiintarea unei comisii de ancheta care sa verifice modul in care au fost cheltuiti, in ultimii ani, banii alocati de la bugetul de stat pentru construirea de diguri, anunta Agerpres.

"Daca acesti bani au fost risipiti, cine este vinovat? Nu am vazut nici macar un singur vinovat moral indicat de guvern. Romania este prea saraca sa-si permita asemenea nedreptati", a afirmat el.

"Mi-as dori ca aceasta comisie sa fie sustinuta de toate partidele, sa nu dea verdicte politice, ci obiective si mi-as dori ca sedintele sa fie deschise, sa participe presa, ONG-urile, specialisti. Sunt suspiciuni legate si de nerespectarea tehnologiilor la constructia unor diguri, deoarece o data ce l-a luat apa, nimeni nu mai poate demonstra cat s-a furat", a adaugat Daniel Oajdea, precizand ca are nevoie de 50 de semnaturi, de la cel putin doua grupuri parlamentare, pentru a initia comisia de comisia de ancheta.

Biroul Permanent National al PDL a decis, recent, excluderea lui Daniel Oajdea din partid, insa aceasta trebuie sa fie validata de Consiliul National de Coordonare al formatiunii politice. Oajdea a fost exclus dupa ce a votat in favoarea motiunii de cenzura depuse de opozitie impotriva Cabinetului Boc, luna trecuta.