Premierul Emil Boc l-a intrebat in sedinta de Guvern de miercuri pe ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, despre declaratiile acestuia aparute in presa referitoare la cota unica si i-a transmis ca niciun ministru nu a avut mandat sa discute despre cota progresiva de impozitare si schimbarea cotei unice.

Potrivit Agerpres, primul-ministru a declarat ca ministrul Finantelor i-a spus ca afirmatiile aparute luni intr-un cotidian financiar au fost facute cu saptamani in urma.

"I-am transmis acest mesaj ca nu a existat niciun fel de mandat pentru ministrul de resort sau vreun ministru din Cabinetul pe care il conduc de a discuta despre cota progresiva, despre schimbarea cotei unice", a spus seful Executivului.

Intr-un interviu acordat Ziarului Financiar, ministrul Sebastian Vladescu aprecia ca, dupa sase ani de cota unica, Romania ar trebui sa treaca, de la 1 ianuarie 2011, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor.

In context, miercuri, vicepresedintele PDL Cezar Preda a sustinut ca premierul Boc "cu greu isi poate stapani Cabinetul" si a ajuns ca niciun ministru sa nu-l mai asculte, in plus considera ca seful Executivului trebuia sa-l dea afara imediat pe ministrul Finantelor, "dar ii e frica", si crede ca remanierea din toamna nu va mai avea loc.

Elena Udrea: Parerile personale se spun in cadru organizat, in sedintele de Guvern

Ministrii Cabinetului Boc ar trebui sa isi spuna parerile personale in cadru organizat, in sedintele de Guvern, considera ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Intrebata, miercuri, de presa daca mai asculta de premier, Elena Udrea a raspuns: "Sigur ca da. Eu sunt ministru in Cabinetul Emil Boc si consider ca, atata timp cat facem parte din echipa aceasta, parerile personale se spun in cadru organizat, in sedintele de guvern. In afara Guvernului, toata lumea ar trebui sa vorbeasca aceeasi limba".