Conducerea Agentiei Nationale de Integritate saluta decizia lui Traian Basescu de a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu modul in care Legea ANI, reexaminata, a fost adoptata de Parlament. Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat, pentru Mediafax, ca demersul presedintelui este "o veste buna".

"Legea ANI adoptata recent de Senat producea efecte iremediabile si limita drastic activitatea de control eficient al averii, asa ca pentru noi stirea despre demersul sefului statului este o veste buna", spune Horia Georgescu.

In opinia acestuia, demersul presedintelui este unul "perfect legitim", argumentul fiind acela invocat in urma cu mai multe zile de deputatul PDL Daniel Buda, care a sustinut ca problema comisiilor de cercetare a averilor este in competenta de decizie a Camerei Deputatilor, si nu a Senatului.

Seful statului a sesizat marti Curtea Constitutionala in legatura cu Legea ANI reexaminata, mentionand ca dispozitiile referitoare la comisiile de cercetare a averilor demnitarilor sunt de competenta Senatului in calitate de prima Camera sesizata si a Camerei Deputatilor, in calitatea de Camera decizionala.