Procesul senatorului Catalin Voicu incepe, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres. In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, toti pentru fapte de coruptie.

Judecatorul Florin Costiniu a fost deferit justitiei pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu pentru cumparare de influenta in forma continuata, iar Marius Locic, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au aratat ca, in anul 2009, Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu, in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care acesta era asociat.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie - noiembrie 2009, in schimbul foloaselor materiale reprezentand suma de 200.000 euro (pretinsa si primita de Catalin Voicu de la Casuneanu Costel), Florin Costiniu l-a sprijinit pe senator sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a-i determina sa adopte o solutie in favoarea societatii la care omul de afaceri era asociat.

In rechizitoriu se mai arata ca in perioada 30 august 2009 - 21 octombrie 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la inculpatul Marius Locic suma de 119.000 de lei, promitandu-i ca in schimb va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva omului de afaceri, ci sa propuna solutia de neurmarire penala, intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru inselaciune de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, Catalin Voicu este acuzat ca a acceptat, in mod repetat, la diferite intervale de timp, promisiunea lui Marius Locic de a-i remite foloase materiale constand in publicarea cu titlu gratuit, in cotidianul ''Interesul Public'', a unor articole cu continut electoral.