Traian Basescu si-a folosit, in emisiunea de joi seara, de la TVR, "tactica prin care cauta tot timpul vinovati", lovind de aceasta data in "ai lui", considera vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, care vede in declaratiile lui Basescu "o noua demagogie si un nou praf in ochi" ale unui om pe care "nu-l intereseaza decat imaginea", potrivit Mediafax.

  • "Traian Basescu are acest obicei ca in permanenta sa dea vina pe altii, iar acum, probabil, ca a stat o luna si s-a gandit ce sa faca el ca sa iasa basma curata, si acum incepe sa loveasca in ai lui. Ca sa scape el, antipatizeaza pe ceilalti, si cum Guvernul Boc este cel mai antipatizat, el loveste in Guvernul Boc ca sa scape basma curata, desi este cel putin la fel de responsabil de tot ce se intampla ca si Guvernul. Deci, este o tactica cu care el ne-a plictisit deja, in care cauta tot timpul vinovati", a afirmat vicepresedintele liberal.
  • "Nu e treaba presedintelui sa vorbeasca despre cheltuieli, despre bugete in felul asta. Daca el chiar vrea sa se implice in treaba asta, nu trebuie sa mearga la televizor, el poate sa mearga la sedinta de Guvern, dar el nu vrea sa se implice, el vrea doar sa traga foloase, pentru ca asa cum s-a implicat cand a dat pachetele de masuri, ar putea foarte bine sa mearga la o sedinta de Guvern cu acest subiect. Adica vrea sa ne spuna noua ca el discuta cu Guvernul prin intermediul presei? Are toate prerogativele legale sa le spuna discret, eficient si profesionist, tot ceea ce ne spune noua prin intermediul televiziunii", a adaugat Varujan Vosganian.
  • "Este o noua demagogie, un nou praf in ochi, pentru ca pe el nu-l intereseaza decat imaginea. In plus, Basescu a declarat ca nu mai are motivatii politice, ci doar de modernizare a statului si a Constitutiei. Fereasca, Dumnezeu, sa se modernizeze statul si Constitutia dupa felul in care Basescu intelege sa conduca Romania", mai spune Varujan Vosganian.
  • "Basescu spune ca mai bine scadeam pensiile decat sa marim TVA, asta este o alta tehnica. Adica vorbeste despre o masura care nu a mai avut loc, deci nu a lasat victime, ca ar fi fost mai bine, pentru ca masura cu TVA a avut efecte negative imediate, cresterea tintei de inflatie. Deci, el de ce nu a spus asta inainte ca Guvernul sa mareasca TVA, o spune acum, ca sa lase sentimentul ca el ar fi vrut altceva decat se intampla. Dar eu cred ca romanii n-o sa se mai lase multa vreme pacaliti de strategiile presedintelui", a apreciat liberalul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la TVR, ca exista o dificultate in relatia sa cu Guvernul plecand de la faptul ca nu poate accepta ideea ca se spune ca trebuie reduse cheltuielile cu salariile si cu personalul si, de fapt, aceste cheltuieli cresc.

"Au crescut cheltuielile. Sigur, e un soi de autonomie prost inteleasa in administratia locala. Ei cred ca-si pot permite orice din punct de vedere al salarizarii, dupa care sa ceara bani la bugetul de stat pentru investitii. Nu se mai poate intampla asa ceva. Este foarte adevarat, repet, foarte adevarat, ca si Guvernul una a spus si alta a facut. Si in aparatul central au crescut cheltuielile cu salariile, ceea ce motiveaza, daca vreti, o oarecare, sa spunem dificultate a relatiei mele cu Guvernul in ansamblul lui", a spus Basescu.

Seful statului a mai precizat ca este un adversar al cresterii TVA, mentionand ca solutia cea mai buna este scaderea cheltuielilor publice. El a sustinut ca premierul Emil Boc ar fi putut, probabil, sa-si asume, prin OUG, impozitarea pensiilor ca alternativa la cresterea TVA.