Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri la Slatina, ca PDL si presedintele Traian Basescu au avut un plan pentru a distruge PSD: "A existat un plan clar a lui Traian Basescu de a distruge PSD, grupul de parlamentari care a plecat (n.r. la independenti) era vandut lui Traian Basescu de anul trecut. Erau pregatite dosare cu care am fost atacati. Cu care un senator de-al nostru a fost atacat. Au fost pregatite dosare pentru primarii nostri, pentru ca Traian Basescu stia ca anul acesta va fi un an rau si ca numai PSD ii poate crea probleme", a afirmat liderul PSD, citat de Agerpres.

Victor Ponta a spus ca social-democratii vor discuta cu liberalii, subliniind ca singurii cu care social-democratii nu au ce sa discute sunt democrat-liberalii. "Intalniti-va cu liberalii! Discutati cu ei. Dar singurii cu care nu aveti ce discuta sunt cei de la PDL. In nicio formula nu aveti ce discuta si negocia cu ei", a spus presedintele PSD.

Presedintele PSD spera ca, in noua sesiune parlamentara din toamna, o noua motiune de cenzura va intruni voturi suficiente pentru a determina caderea Guvernului.

Victor Ponta a reafirmat ca vrea ca PSD sa guverneze singur. "Singura sansa pentru Romania este ca PSD sa guverneze singur, asa cum a guvernat intre 2000 si 2004 si poate chiar mai bine. Este de datoria noastra sa luam toate lucrurile bune facute de Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana si, daca este posibil, sa evitam greselile pe care le-au facut ei. Ii respect pe liberali, PNL este un partid mic, vioi si se misca bine, insa eu vreau sa guvernam singuri. Am incercat si cu PNL si cu UDMR si PDL. E bine ca am incercat si ne-am convins ca nici cu unii nici cu altii nu ne va fi bine ca partid. Cred ca la viitoarele alegeri trebuie sa plecam de la ideea ca vom castiga jumatate plus unu din voturi. Daca va propuneti mai putin, nu voi mai fi presedinte. Pentru negocieri, combinatii avem pe altii mai buni decat mine", a spus Ponta.