Faptul ca pensiile nu se mai reduc cu 15% nu justifica majorarea TVA, iar decizia demonstreaza ca Guvernul nu are nicio strategie si actioneaza la intamplare, considera liderul social-democrat Victor Ponta. "Majorarea TVA va ingropa total economia privata. Economia era ingenuncheata, iar acum va fi distrusa cu totul, iar coruptia si evaziunea fiscala vor creste exponential", mai spune Ponta, citat de Mediafax.

  • "Este foarte clar, din punctul nostru de vedere, ca, de fapt, Guvernul nu are nicio strategie si actioneaza absolut la intamplare. In niciun caz cei 15% care nu se mai taie la pensii nu reprezinta o suma atat de mare care sa justifice cresterea TVA. Era clar ca toate taierile, oricum, nu ajungeau ca sa nu se maresca taxele", spune presedintele PSD.
  • "Deci domnul Basescu ne-a mintit, din nou, de doua ori: in primul rand ca nu se vor mari taxele si, iata, le-au marit deja, si, in al doilea rand, ca vrea sa salveze economia privata - . De data asta, domnul Basescu omoara pe toata lumea ca sa salveze PDL", a adaugat Victor Ponta.
  • "Majorarea TVA va ingropa total economia privata. Economia era ingenuncheata, iar acum va fi distrusa cu totul, iar coruptia si evaziunea fiscala vor creste exponential. Functionarii publici care trebuie sa efectueze controale vor avea salarii reduse cu 25 la suta, iar asta inseamna ca va fi de cincizeci de ori mai multa coruptie decat pana acum, iar firmele private isi vor inchide portile si va creste si somajul", a incheiat liderul PSD.

Executivul a decis, sambata, intr-o sedinta extraordinara, majorarea TVA de la 19% la 24%, in urma deciziei de vineri a CCR privind neconstitutionalitatea mai multor articole din Legile de austeritate, asumate de Guvern.