Decizia CCR privind neconstitutionalitatea reducerii pensiilor "confirma rezervele" UNPR, a declarat sambata presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Marian Sarbu. Totodata, presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a precizat ca UNPR va continua sa sprijine Guvernul, pentru a asigura stabilitatea politica.

"Foarte bine ca decizia Curtii Constitutionale n-a facut altceva decat sa confirme rezervele noastre in legatura cu diminuarea pensiilor, un motiv pentru care am fi parasit coalitia de guvernare, daca dupa 31 decembrie nu s-ar fi anulat acea masura", a declarat, sambata, presedintele UNPR, Marian Sarbu, in timpul unei intalniri desfasurate la Oradea cu reprezentantii, informeaza Mediafax.

"E foarte bine ca s-a decis cum s-a decis, dar fireste ca este nevoie de masuri in compensatie si pentru asta va trebui sa vedem care vor fi masurile Guvernului si sa le analizam cu atentie", a continuat Marian Sarbu.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, ulterior, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa va continua sa sprijine Guvernul, in scopul asigurarii stabilitatii.

"In momentul de fata, Romania este pe marginea prapastiei. Da, vom sustine Guvernul, fiindca de fapt sustinem Romania, ca Romania sa nu cada in prapastie", a spus Oprea.