Guvernul se va reuni sambata in sedinta extraordinara pentru a discuta masurile care vor fi adoptate, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala taierea cu 15% a pensiilor.

Planul B al Guvernului este, in acest moment, varianta propusa de Fondul Monetar International (FMI): cresterea TVA la 24%, cresterea cotei unice la 20% si reducerea cheltuielilor salariale cu cel putin 20%, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Potrivit acestora, pentru mentinerea unui deficit bugetar in limita tintei de 6,8% existau doua variante, cea propusa de FMI si cea a reducerii pensiilor si salariilor cu 15%, respectiv 25%. In conditiile in care Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional articolul care prevede reducerea pensiilor cu 15%, ramane varianta propusa de FMI. "Deocamdata, alte variante nu exista. Ar putea fi cautate si alte solutii", au precizat sursele citate.¬

De altfel, intalnirile s-au tinut lant vineri atat la Guvern, cat si la sediul PDL. Mai multi lideri PDL au parasit, vineri, in jurul orei 16.15, sediul central, din Aleea Modrogan, si s-au indreptat spre Palatul Victoria. Ulterior ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a anuntat o posibila sedinta de guvern si a coalitiei incepand cu ora 20.00.