Cresterea taxelor este acum inevitabila iar din punct de vedere economic, relansarea va fi amanata cu 2 ani de zile, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale, comentand informatiile referitoare la decizia Curtii Constitutionale. O decizie politica va fi luata la sedinta Biroului Permanent National al PDL, care se va reuni la orele 16.00. Potrivit surselor citate, Guvernul are in calcul mai multe variante. "Speram sa nu ne atingem de TVA", au mai declarat sursele citate.

UPDATE: Atmosfera in PDL s-a tensionat la maxim dupa decizia Curtii si inaintea sedintei amanata pentru orele 16.00. Suse din partid au declarat pentru HotNews.ro ca unii parlamentari PDL sustin ca premierul Emil Boc trebuie sa demisioneze.

Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat joi, la Realitatea.net, cu o zi inainte de decizia Curtii, ca daca legile austeritatii vor fi declarate neconstitutionale, vor fi marite taxele. "Dacă soluţia este declarată neconstituţională, atunci avem soluţia a doua, care este o soluţie, dar mai proastă: majorarea taxelor. Problema deficitului pe care nu îl mai putem în momentul ăsta acoperi, rămâne, indiferent ce va decide Curtea", a declarat Lăzăroiu.