Liderul social-democrat Victor Ponta a comentat, miercuri, concluziile recentei Strategii Nationale de Aparare a Tarii: "Daca mai era cineva care credea ca nu e adevarat, acum are confirmarea. Unul dintre dusmanii acestei puteri, alaturi de opozitie si sindicate, este presa care nu intelege sa laude puterea".

Victor Ponta mai sustine ca in acest moment se duce un atac pe mai multe fronturi impotriva presei romanesti, prin impozitarea drepturilor de autor, problemele cu Fiscul ale unor trusturi de presa si arestarea unor jurnalisti.

Strategia Nationala de Aparare a Tarii, realizata de CSAT, a identificat "presiuni exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului".

CSAT a mentionat, in document, "fenomenul campaniilor de presa la comanda, cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora" si identifica "presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului".