UNPR va propune, in cadrul coalitiei guvernamentale, introducerea unui impozit pe averea afisata, a declarat, marti, dupa sedinta BPPN, presedintele executiv al partidului, Gabriel Oprea.

''UNPR va propune o serie de solutii pentru identificarea de noi resurse financiare. Astfel, vom pune in discutie, in cadrul Coalitiei, introducerea impozitului pe bogatia afisata. Este incorect sa taiem pensii si salarii fara sa impozitam suplimentar averile", a spus Gabriel Oprea, potrivit Agerpres.

Ministrul Apararii a afirmat ca iesirea din criza este un obiectiv in primul rand de natura sociala, nu unul privit strict in termeni de cifre si statistici.

"Daca vorbim despre solidaritate, trebuie sa vorbim si despre impartirea costurilor acestei crize. Cei care au putin trebuie sa suporte putin, cei care au mai mult trebuie sa suporte mai mult din povara dificultatilor economice", a mai spus Oprea, citat de Mediafax.

El nu a dat detalii despre nivelul de la care s-ar putea aplica acest impozit pe bogatia afisata, mentionand doar ca o lege similara exista in Grecia.

Presedintele executiv al UNPR a reiterat sprijinul pe care partidul il ofera actualului guvern, sub conditia ridicarii la 31 decembrie a masurilor de austeritate, considerand ca Romania nu isi poate permite o criza guvernamentale si politica.