Un conflict intre PSD si PNL este cea mai mare greseala pe care o poate face opozitia in acest moment, crede Adrian Nastase, care scrie, pe blogul lui, probabil "Basescu isi freaca mainile de bucurie vazand ca tocmai cei care pareau ca au construit o opozitie puternica impotriva lui risca sa se intoarca unul impotriva celuilalt".

"N-as fi crezut ca, dupa ce, anul trecut, am facut front unit impotriva lui Traian Basescu, acum ii facem jocul. Asa intepretez eu schimbul de replici si de mesaje dintre noi si unii membri ai conducerii liberale de la centru dar si din teritoriu. Sau replicile lui Crin Antonescu, un lider politic pe care il respect, dar al carui comportament nu il inteleg", afirma fostul premier.

Adrian Nastase spune ca "atacurile liberalilor vor continua, fiindca sunt bazate, din ceea ce stiu, pe rezultate de cercetari sociologice care le spun liberalilor ca votantii lui Antonescu au, ca a doua optiune, sprijinul pentru PDL". Ceea ce inseamna, continua el, ca PNL prefera o apropiere de electoratul "confuz" al PDL, in loc "sa continue eforturile comune de blocare a acestei guvernari".

"Aceasta disputa, inclusiv cu referiri la trecut, cu preluarea unora dintre temele de atac ale PDL, este total nelalocul ei in actualul context. (...) Oamenii vor de la noi solutii si o atitudine diferita", considera ex-presedintele PSD, care sustine ca, in toata aceasta perioada, PSD "nu a atacat niciodata din proprie initiativa PNL si continua sa evite sa faca acest lucru".

"Dar va reactiona, fara ezitare, daca va fi nevoit", avertizeaza el.

Adrian Nastase spune ca intelege situatia dificila in care se afla liberalii, care au de ales intre a sustine abordarile de dreapta, inclusiv cota unica, si "a sustine formule alternative pentru a evita ca milioane de romani, cu venituri mici, sa fie lovite extrem de dur".

"Si stiu ca e greu sa accepti ca solutia adevarata, ca raspuns la problemele actuale, este adoptarea unui comportament solidar, nu auster, cu masuri de dreptate sociala si de stanga", afirma el.

Nastase isi exprima increderea ca liberalii vor intelege ca, "daca vor continua cu o abordare conflictuala absolut gratuita, gen 'riscul revenirii la stangismul guvernarilor PSD', fac un imens bine actualei guvernari".

"O guvernare care a fost pe jumatate infranta la motiunea de cenzura, dar careia i se ofera o portita de salvare prin aceste atacuri, care abat atentia de la adevarata problema: genocidul social produs de oameni care niciodata nu vor putea fi iertati pentru ce au facut, mai ales, in aceste luni", incheie el.