Presedintele Traian Basescu si-a manifestat marti convingerea ca noii judecatori ai Curtii Constitutionale "vor face in asa fel incat deasupra vointei Parlamentului sa se aseze Constitutia".

"Am convingerea ca alaturi de ceilalti judecatori ai Curtii Consitutionale veti face ca deasupra proiectelor de legi si a vointei Parlamentului sa se aseze Constitutia tarii".

Declaratiile au fost facute la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de judecator la Curtea Constitutionala a Iuliei Motoc si a lui Mircea Stefan Minea.

"Va doresc succes in mandatul extrem de lung pe care-l veti avea la Curtea Constitutionala", a mai declarat seful statului.

Iulia Antoanella Motoc, propusa de grupul PDL pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), a fost desemnata, luni, de Senat, cu 71 de voturi "pentru" urmare a incetarii mandatului lui Nicolae Cochinescu.

Celalalt candidat propus de Partidul Democrat Liberal pentru Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), Mircea Stefan Minea, a fost validat de Camera Deputatilor in aceasta functie in noaptea de luni spre marti, la finalul unei sedinte-maraton.