Ministrul Apararii Nationale, deputatul independent Gabriel Oprea, a declarat, marti, in plenul Parlamentului, ca a plecat din PSD si si-a dat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor pentru ca nu a vrut sa aduca crima organizata in Guvern.

"Este pentru prima oara cand vorbesc despre Victor Ponta. Nu am vorbit despre Victor Ponta, pentru ca i-am dus copilul la biserica, cu toate ca Victor Ponta nu are nici un Dumnezeu! Am plecat din PSD si mi-am dat demisia din functia de ministru al MAI fiindca nu am vrut sa aduc crima organizata in Guvern. Si stie bine acest lucru Victor Ponta! Cum isi permite Victor Ponta sa vorbeasca despre securitate nationala cand Romania acum, si tarile din jur, sunt pe marginea prapastiei? Sa nu mai vorbeasca despre Armata Romana! Noi ne-am batut pentru Armata Romana! Armata Romana care in momentul de fata reprezinta unul dintre cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume. Ne-am batut pentru oameni care au un juramant: 'Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii'. Ne-am batut ca pensiile militare, ale jandarmilor si politistilor, 91% si 88% pe sectorul de securitate sa ramana la fel'', a spus Oprea, citat de Agerpres.

Replica ministrului Oprea a venit in urma declaratiilor presedintelui PSD, Victor Ponta, care a afirmat ca ministrii si parlamentarii puterii aflati in sala ''sunt niste simpli executanti ai ordinelor'' presedintelui Traian Basescu si nu ei sunt de vina pentru masurile Guvernului. "Nu cred ca este normal sa batem cainele daca stapanul este rau", a spus de la tribuna Victor Ponta.