Mai multi parlamentari in frunte cu senatorul PSD, Dan Sova, i-au luat camera unei persoane care filma sectorul unde se aflau sindicalistii veniti sa asiste la dezbaterea in plenul Parlamentului a motiunii de cenzura.

"O persoana ii filma pe sindicalistii care vociferau impotriva premierului Boc la motiune. Avem un stat politienesc", a afirmat in planul Parlamentului senatorul Dan Sova, citat de Agerpres.

El a declarat ca persoana care filma era imbracata in politist, insa a sustinut ca are indoieli ca acesta ar fi fost politist.

Vezi un clip realizat de Attila Biro:

"Camera video este predata la secretarul Gheorghe Barbu. Noi spunem ca persoana nu era politist. Vrem ca fortele de securitate sa identifice persoana intrucat filmarile in Parlament se fac numai cu autorizatie", a spus social-democratul. El a adaugat ca persoana respectiva nu s-a impotrivit atunci cand i-a fost luata camera de catre palamentari.

Senatorul social-democrat sustine ca persoana ii filma pe sindicalisti, pentru ca apoi sa le fie facute dosare.

"S-a mai intamplat la o manifestatie studenteasca. I-au filmat pe studenti, apoi le-au trimis amenzi prin posta acasa", a mai spus Sova.

Politistul filma cu o camera de mana, similara celor folosite de fortele de ordine la manifestatii de strada pentru monitorizare.

Social-democratii au confiscat camera de filmat pe motiv ca politistii nu aveau autorizatie.

In replica, vicepresedintele PROLEX, Marius Nita, a declarat ca politistilor le-a fost permisa trecerea pe la punctul de control cu camera de filmat.

"Am venit aici sa ne filmam pe noi politistii, suntem sindicalisti. Am facut o adresa aici in rest nu stiu cu ce am gresit. Am trecut cu camera pe la punctul de control. Nu am trecut cu ea fraudulos. Daca nu ne permiteau nu puteam intra. Am filmat tot ceea ce era acolo. Daca ni se interzicea respectam regulamentul nu era nicio problema, a spus Marius Nita.

El a tinut sa precizeze ca nu a venit din partea niciunui partid.

"Nu am venit din partea niciunui partid. Am venit pe lista BNS care a fost organizatorul, acolo confederatia Meridian ne-a trecut pe lista. Nu facem parte din niciun partid", a spus vicepresedintele Prolex.

Update: Secretarul general al Camerei Deputatilor l-a convocat pe politistul care i-a filmat pe sindicalistii care l-au huiduit pe Emil Boc sa dea o declaratie privind incidentul, afirmand ca, "in principiu", nu avea dreptul sa filmeze.