Solutia "constitutionala si morala" pentru a evita recalcularea pensiilor speciale este o impozitare diferentiata, pe timp de criza, a pensiilor mari, considera presedintele PSD, Victor Ponta, citat de Agerpres.

"Vreau sa spun pentru cei care au minte sa inteleaga, nu pentru domnul Boc, ca in masura in care, intr-o perioada de criza, bugetul asigurarilor sociale de stat nu isi permite cuantumul unor pensii mai mari - pentru ca nu toti militarii, nu toti politistii, nu toti magistratii, nu toti diplomatii iau pensii mari, sunt cativa dintre ei - solutia corecta, constitutionala, morala si de respect pentru acesti oameni este o perioada de impozitare diferentiata. Cat timp tine criza, nu mai putem sa dam pensii foarte mari. Printr-o impozitare diferentiata, practic, la bugetul asigurarilor sociale raman mai multi bani sau ies mai putin pentru acele pensii. Aceasta inseamna sa le respectam demnitatea acelor oameni, sa ne respectam cuvantul dat ca societate", a declarat Ponta.

Liderul PSD i-a reamintit premierului Emil Boc ca legile speciale au fost votate in timp ce dansul era parlamentar, la fel cum legea magistratilor a fost pusa in practica pe cand Monica Macovei era ministrul Justitiei, si ca decizia PSD de a ataca la Curtea Constitutionala legea privind pensiile salveaza, de fapt, statul de la pierderea unor procese intentate de cei care vor primi mai putini bani odata cu punerea in aplicare a unei astfel de masuri legislative.

"Impozitarea diferentiata, dar nu doar a pensiilor, ci si a salariilor, a tot ce inseamna venituri este pana la urma elementul esential de modificare a politicii noastre fiscale si sociale. In masurile alternative pe care le-am prezentat si pe care bineinteles ca cei de la putere nu au avut macar bunavointa sa le citeasca, am facut anumite categorii si anumite trepte in care apare aceasta impozitare, dar, va spun sincer, oricum nu ne-a chemat nimeni macar sa ne intrebe: domnule, poate totusi va ganditi bine. Singurii care au vrut sa bage in seama opozitia au fost cei din delegatia FMI", a adaugat Ponta.