Partidul Romania Mare a depus, joi, la Parchetul General, un denunt penal impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru presupuse infractiuni de "genocid" si "tradare de tara", a anuntat liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, citat de Agerpres. Denuntul a fost depus in contextul "masurilor de reducere a pensiilor cu 15% si a salariilor bugetarilor cu 25%, anuntate de seful statului si aplicate de Guvern".

PRM sustine ca "presedintele Traian Basescu se face vinovat de genocid, conf. Art. 357, al. c), din Codul Penal: supunerea colectivitatii sau grupului la conditii sau tratament de natura sa duca la distrugere fizica, fapta care se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani.

Partidul Romania Marea afirma ca prin masurile de austeritate implementate de Guvern "se comite un grav atentat la viata si sanatatea a circa 20 de milioane de romani".

In plus, PRM afirma ca Basescu s-ar face vinovat de tradare de tara, conform art. 155 din Codul Penal, care se refera la subminarea economiei nationale.

"Traian Basescu, in calitate de reprezentant al Executivului, impreuna cu Guvernul, se face complice la evaziunea fiscala ce a atins 30% din PIB, la achizitiile publice frauduloase si la retrocedarile abuzive de imobile si terenuri", se mai arata in denuntul PRM.